Beer Miklós: a menekülteknek el kell fogadniuk a szabályokat

Beer Miklós-250A menekülteknek el kell fogadniuk az Európai Unió előírásait és ha tényleg itt akarnak maradni, akkor regisztráltatniuk kell magukat, ám ezt csak a hivatalos intézményekkel karöltve lehet kivitelezni – erről a váci egyházmegye püspöke beszélt a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.

Beer Miklós elmondta, nem hisz a Keleti pályaudvarnál zajló egyéni akciókban. Szerinte nem az a megoldás, hogy valaki kimegy a pályaudvarra és belekarol két emberbe azzal, hogy gyertek, én szeretlek titeket – hangzott a püspök véleménye.

Beer Miklós szerint, aki bemegy a menekülttáborba, az kap a szálláson kívül kosztot, sőt még zsebpénzt is. Már sokszor elmondták a menedékkérőknek, ha ők ezt nem akarják elfogadni, akkor ne elégedetlenkedjenek.

Központi Gyógyszertár Vác

A püspök úgy véli, a kormány mindent megtesz, ami megtehető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit


Erdő Péter
bíboros azt mondta, a Katolikus Karitász csendben, szerényen, de hatékonyan teszi a dolgát, együttműködve a menekültekkel foglalkozó hivatalos szervekkel.

– Jelen vagyunk minden olyan helyen, ahol a társadalmi szervezetek a legrászorulóbbaknak a segítségére megjelennek – fogalmazott. A bíboros azt is monda: Magyarországon azonban átmeneti a helyzet, hiszen az ide érkezők többsége nem akar itt maradni. Lényeges különbség az is – mutatott rá Erdő Péter -, hogy jelenleg Magyarországon senkinek nincs joga ahhoz, hogy helyet adjon a saját házában a menekülteknek, mert előtte egy hivatalos állami eljárást kell lefolytatni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments