Az Első Vándor Fakanál főzőverseny Csörögben

paprikáskrumpli bográcsbanBográcsban készült paprikás krumpli és paprikás krumpli jellegű ételek készítésére várják egyének és csapatok – köztük váciak – jelentkezését a csörögiek szeptember 12-én. A verseny – amelyet Veres Sándorról neveztek el – fő védnöke Veres Sándorné.

A résztvevők maguk biztosítják a szükséges nyersanyagokat (a földes árukat tisztított állapotban, higiénikus csomagolásban), az előkészítéshez, elkészítéshez, a tálaláshoz és a kóstoláshoz szükséges eszközöket, felszerelési tárgyakat (bogrács, edény, tárcsa, tűzifa, gázpalack, asztalok, székek).

Nevezési díj nincs. Nevezni fantázianévvel is lehet. Főzési idő délelőtt 11 és 13 óra között. Délután 13 órakor 1+2 adagot kell feltálalni a zsűrinek. A zsűri az ételeket az óvoda tornatermében várja. Az eredményhirdetésre a sportpályán kerül sor délután két órakor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Központi Gyógyszertár Vác

A 3 fős zsűri vizsgálja az ételek eredetiségét, megjelenés és a munkavégzés higiéniáját, a nyersanyagokkal való gazdálkodást, a technológiai szabályok betartását és a tálalás esztétikumát. A zsűri elnöke Fónagy István, a Vendégvárók Váci Egyesületének elnöke lesz.

A verseny első három helyezettjét tárgyjutalomban részesítik. Az első helyezett Veres Sándornétól, a verseny fővédnökétől átveheti a Vándor Fakanál díjat, melyet egy évig magánál tarthat. A következő évben ő adja tovább az újabb győztesnek. Emellett minden résztvevőt ajándékkal jutalmaznak. Az elkészült ételből a csapatok felajánlhatnak értékesítésre. Az önkormányzat 250 forintos étkezési jegyet bocsát ki, és a befolyt összeget a csörögi kultúra javára fordítják.

Információ a polgármesteri hivatalban Veres Mária asszisztenstől kérhető a 06-20/585-1280-as telefonszámon, vagy a hivatal@csorog.hu email címen. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments