RUTIN: ingyenes útinformáció a rendőrségtől

okostelefon a kézbenIngyenes útinformációs mobilapplikációt fejlesztett ki a rendőrség. A RUTIN már letölthető Androidról, és azt ígérik, pár nap múlva iOS-en és Windows Phone-on is fent lesz. Az appon balesetekkel kapcsolatos értesítések és egyéb közlekedési infók érhetőek el. A fejlesztéssel az MTI beszámolója szerint a rendőrség szolgáltató jellegét akarták erősíteni, a balesetek mellett a korlátozásokat és az alternatív útvonalakat is jelölik a programban.

Az appon két alpont van, az egyik az útinformációs adatokat tartalmazza, a másik pedig a határinformációs értesítéseket. Az applikációban digitális térképen is bejelölik piros piktogrammokkal a baleseti helyszíneket. A felhasználó területi szűrőket is beállíthat, valamint GPS alapon a közlekedő a közvetlen környezetére vonatkozó útinformációs adatokhoz is hozzájuthat – mondta Pető János, az Rendőr-főkapitányság rendszertervezési és fejlesztési osztályának vezetője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Központi Gyógyszertár Vác

A közelben lévő balesetekről hangjelzéssel ad értesítést a program, de külön jelölik azt is, ha egy adott útszakaszon lassú a haladás. A határforgalmi adatok között az átkelők nyitva tartási ideje mellett azt is feltüntetik, mennyit kell várakozniuk az arra közlekedőknek a határállomáson.

Az információk közösségi portálon is megoszthatóak, de akár e-mailben, SMS-ben is továbbíthatóak.

Arra a kérdésre, hogy miért volt szükség erre az új alkalmazásra, ha már több hasonló elérhető most is, Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője azt mondta: a rendőrség nem akar versenyezni egyetlen hasonló fejlesztéssel sem, a RUTIN a rendőrség saját terméke, amelyben az információk hitelesek és pontosak, illetve első kézből, a rendőrségtől származnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments