Horgászok és halak randevúja vasárnap délelőtt a korzónál

Pilán József-250A tanítómesterem és a barátom volt – így jellemezte Králik Károly a Pilán Józsefhez (képünkön) fűződő viszonyát. Az idős horgász nemrég hunyt el, emlékére vasárnap a korzó alatti Duna-parton nemzetközi versenyt rendeznek.

Reggel hét óra húszkor kezdődik az etetés és tíz perc múlva eldörren a startpisztoly. Az eredményhirdetésre a fél tizenkettes zárást követően, a halak mérlegelése után kerül sor. Králik Károly azt mondja: a legtöbb kifogott kopoltyúst visszaengedik a vízbe.

Akik érdeklődőként ellátogatnak majd vasárnap délelőtt a helyszínre, érdekes dolgokat fognak látni. A versenyzők tíz-tizenhárom méteres, úgynevezett rakós botokkal fognak horgászni. Mindenkinek egyedi, gyakran titkos összetételű etetőanyaga van, ebből rendszeresen, néhány percenként dobnak majd a vízbe kisebb-nagyobb golyókat.

Központi Gyógyszertár Vác

Várhatóan az ezen a Duna-szakaszion gyakori halfajok: márna, paduc, dévér akad majd a horogra, de Králik Károly szerint valószínűleg lesz olyan horgász, aki a vízfelszín közelében bandázó snecik kifogásával akar célba érni. A négy óra alatt akár nyolc-tíz kilót is ki lehet fogni ezekből intenzív etetéssel – tudtuk meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Riportunkat a készülődésről, a váci horgászokról és a Dunáról a Váci Napló augusztus 7-i pénteki számában olvashatják el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments