ÁNTSZ: továbbra is elsőfokú a riasztás a parlagfű miatt

PollenA múlt heti hűvösebb, csapadékos időjárás után nem változott jelentősen a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, továbbra is az elsőfokú riasztás van érvényben – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtökön az MTI-vel. A következő napokban azonban – a melegebb és szárazabb időjárás miatt – a parlagfű pollenkoncentrációjának emelkedésére lehet számítani.

Jó hír viszont, hogy Vác környékén, például a Börzsönyben nagyon alacsony a pollenkoncentráció.

Kiemelték: elsőfokú riasztási szintnél a parlagfűre érzékenyek tünetei állandósulnak, illetve erősödnek. Így előfordulhat tüsszögés, nátha jellegű orrfolyás, enyhe fejfájás, könnyező szemek, torokviszketés, torokköszörülés, a szem fáradékonysága, általános fáradtságérzet.

Központi Gyógyszertár Vác

Az Országos Közegészségügyi Központ mérései szerint továbbra is a Dunántúlon intenzívebb a parlagfű virágzása. A legmagasabb pollenkoncentrációt a székesfehérvári, a kaposvári, a szekszárdi, a pécsi, továbbá a Duna-Tisza-közén a kecskeméti mérőállomás térségében észlelték (50-99 pollenszem légköbméterenként).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Ezen felül még a Balatontól északra és a Nyírségben mértek magasabb értékeket. Budapesten, valamint a fővárostól északra, a Börzsöny és a Cserhát térségében viszont kifejezetten alacsony volt a levegőben a parlagfű pollenkoncentrációja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments