Ugye ismerős? Boldog új évet – Kiss János: 70!

Kiss János 70 éves2Nem büszke éveire, de arra igen, hogy még ma is megkeresik a cigányok, hogy a segítségét kérjék. „Én jó magyar vagyok akkor is, ha nem piros-fehér-zöldet szellentek” – teszi hozzá. A városházára csak akkor megy, ha hívják és sajnálja, hogy ez az ország az elmúlt harminc évben nem lett komfortosabb.

Boldog új évet! – köszön a tőle megszokott huncut mosollyal. A Géza király téri kis kávézóban jól ismerik, a kapucsínót habbal, a tetején egy 70-es számmal hozzák ki neki.

Mondom, meglepődtem, amikor hallottam, hogy hetven éves.

Központi Gyógyszertár Vác

– Hát még én hogy meglepődtem – pörgeti vissza az elmúlt napokat Kiss János. Negyven évig a vasútnál dolgozott, volt önkormányzati képviselő, a területen, ahol megválasztották, nagyon sok a cigány. Soha nem anyázott, mindenkivel kezet fogott, azt mondja, nincs ellensége a városban, „nekem még a legelkötelezettebb konzervatív is köszön, mert én voltam az egyetlen szocialista képviselő, aki megszavazta a második világháborús emlékmű felállítását” – magyarázza kaján vigyorral.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Kiss János hetven éves. 1994-ben ült be először a képviselői székbe és tizenhat évig folyamatosan dolgozott az önkormányzatban. 1975-ben költözött Budapestről Vácra. Vasútépítőként részt vett a szobi vasútvonal rekonstrukciójában és a Deákvári fasorban lévő kockaépületek felépítésében, s amikor döntési helyzetbe került, Vácot választotta.

Még sok-sok boldog új évet János!

Portréinterjúnkat teljes terjedelmében a Váci Napló június 26-i pénteki számában olvashatják el.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments