Gyerekek táborozhattak az önkormányzat támogatásával

Csattpogó völgyi táborAlig két héttel az önkormányzat hagyományos – az idén már huszonötödször megrendezett – balatoni gyerektábora után a héten újabb népes gyerekcsapat nyaralhatott öt napon át a város támogatásával – ezúttal a Verőcéhez tartozó gyönyörű Csattogó-völgyben található nagyszerű, jól felszerelt táborhelyen.

A huszonöt tizenéves kisdiák a táborhely megismerése után kedden váci kisvonatos városnézésen vett részt, aztán lovaglás, több kisebb gyalogos kirándulás, kézműves- és sportfoglalkozások, játékos vetélkedők sora, bográcsozás, no és a kánikulai időben természetesen minden nap strandolás tette teljessé közös nyaralásukat.

Steidl Levente önkormányzati képviselő, a művelődési-kulturális és ifjúsági-sport bizottság elnöke elmondta, ezek a programok nem csak a gyerekeknek, hanem a családoknak is nagyon sokat jelentenek, éppen ezért az önkormányzat odafigyel arra, hogy évről-évre minél több kisdiák vehessen részt valamelyik városi támogatású táborozáson.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

– Az idei költségvetésben egymillió kétszázezer forintot különítettünk el a Zamárdiban rendezett vakációzó hétre, a másodszor megszervezett Csattogó-völgyi programra pedig háromszázezret – mondta a képviselő.

Steidl Levente kiemelte a rendezvényekhez különböző felajánlásokkal hozzájáruló vállalkozók szerepét és a felügyelőként közreműködő pedagógusok segítségét. Egyébként ő maga is a támogatók közé tartozik, hiszen Zamárdiban elvállalta a táborvezetést, s az ezért járó tiszteletdíjat felajánlotta, hogy az idén a korábbiaknál még több gyerek vehessen részt a szociális alapon szervezett nyaraltató programban. És még mindig a támogatásoknál maradva: a Csattogó-völgyi tábor bográcsozásaihoz szükséges minden belevalót is ajándékként kapták a táborvezetők, ráadásul az egyik napon a polgármesteri hivatal illetékes osztályának munkatársai voltak a szakácsok és a kukták, élükön Mohácsiné Dim Rita osztályvezetővel.
A Balatonnál ötven, a Csattogó-völgyben huszonöt 12-13 éves gyermeket látott vendégül az önkormányzat, a kiválasztásban az egyes iskolák gyermekvédelmi felelőseinek ajánlására támaszkodott az intézményfelügyeleti és humán osztály.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A támogatók: Greff József táborhely tulajdonos, Rasman Miklós (CBA – Vác), Evergreen Kft. (kisvonat), Floch cukrászat, Rozman József fuvarozó, Pingvin cukrászat, Heim János fuvarozó, Klopfer Győző, és családja, Dobay Miklós, Korall diszkont, Karambola Fruit Kft., Jury-Fruit Kft., Jaczkó Lajos (deákvári húsbolt), Simon István őstermelő, Hunnia sütöde, Csocsaj pékség, Manna pékség, IDM áruház, Főtéri Csemege, Angelato kávézó. (Ribáry Zoltán) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments