Graffiti ellen védő bevonatot kapott a főtéri emlékmű

graffitiFelavatása után nem sokkal graffiti elleni védelemmel látták el a főtéri első világháborús emlékművet. A speciális bevonat lehetővé teszi, hogy a festéket könnyen el lehessen távolítani szükség esetén. A kivitelezést a városháza megrendelésére egy külső cég végezte.

Ma már idehaza meglehetősen sok cég foglalkozik ezzel, hiszen szerte az országban nagyon sok problémát okoznak az eszement mázolók. Egy leírás szerint a megfelelő védőszer, illetve impregnálószer a graffiti eltávolítását a védett felület károsítása nélkül teszi lehetővé. Továbbá véd az egyéb szennyeződés, kopás, légszennyezettség, Uv-sugárzás és állati ürülék ellen is.

Központi Gyógyszertár Vác

Impregnálószer segítségével az építőanyagok nyílt pórusait bezárják, és ezzel együtt víztaszítóvá is teszik. Az anyagok vízgőzáteresztő képességét azonban megőrzik. A graffiti szennyeződések pórusokba hatolását az impregnálószer megakadályozza, a tisztítást pedig egyszerűvé teszi.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A graffiti védelem alapja tehát az alapnak megfelelő védőszer, az ahhoz tartozó eltávolítási módszer és a védett felület rendszeres ellenőrzése. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments