Egy sikeres Comenius program végén

A program résztvevőiÖrömmel nyugtázhatjuk, hogy sikerrel zárult a Váci Piarista Gimnázium Comenius projektjének „Advertising Europe” programja. A kétéves ciklus végén az utolsó találkozási helyszín Bonn volt, június 20-24-ig, a Collegium Josephinum vendégeként. A Cojobo, mert így hívják a népszerű iskolát, 1980-ban épült, remekül tervezett és felszerelt épület. Vendéglátóink mindent megtettek, hogy a záró esemény jól sikerüljön.

A találkozón egy kiállításon szerepeltek a korábban elkészített plakátok, szórólapok és karikatúrák. Az utolsó próbák után pedig egy közös színpadi produkciót, egy összeállított, saját készítésű videót és egy hanganyagot kellett bemutatni.

A zsúfolásig megtelt teremben a Comenius program céljainak megismertetésével kezdődött a műsor. Az öt partner intézmény összesen 100 diákját itt minden országból 4-5 diák képviselte és a kísérő tanárok segítették munkájukat. Nagyon jól sikerült az előadás és ezzel sikert arattunk. A most zárult program célkitűzése az volt, hogy megismertesse és népszerűsítse szélesebb körben az Európai Uniót. Ezt a feladatot sikeresen teljesítette mind az öt ország iskolája, németek, spanyolok, walesiek, szlovákok és magyarok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Természetesen a kemény munka mellett jutott idő ismerkedésre, bonni városnézésre, és ellátogattunk Brühl után Kölnbe is. Különleges élményt jelentett, hogy eljutottunk Strassburgba is, ahol megtekintettük a Dómot, a Petite France városrészt és bejutottunk az Európa Tanácsba is, ahol éppen üléseztek. Óriási élmény volt a karzatról látni, hogy hogyan érvelnek, vitáznak és szavaznak a képviselők.

Érdemes volt pályázni, mert a két esztendő alatt számtalan, az unióval kapcsolatos információt kaphattunk, hogy megismerjük a lehetőségeket, és a disszeminációk során ezeket tovább is adhattuk. Ezen az úton Erdélyi Boróka, Fábián Fanny, Kovács-Helisz Lilien, Petrik Regina, Komjáti Csenge diákok és Palkó Balázs, Percskó Lilián, valamint Sík Péter tanárok vettek részt. (Sík Péter nyelvtanár) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments