DDC: a váci térség szolgálatában

DDC__Zold_Alternativa_3Ahogy nem múlhat el nyár a Váci Világi Vigalom nélkül, úgy a fesztivál sem lett volna teljes a Duna-Dráva Cement Kft részvétele nélkül. A DDC hosszú évek óta kiemelt támogatója a kulturális eseménynek. Mindemellett fontos feladatának érzi nemcsak a művészetek, hanem a helyi tehetséggondozás és környezetvédelem támogatását is.

Vácott a cementgyártásnak évtizedes múltja van, a gyár több mint 50 éves fennállása alatt generációk dolgoztak itt, a vállalat részévé vált a helyiek életének. A térség meghatározó gazdasági szereplőjeként fennállása alatt mindig is kiemelt figyelmet fordított nemcsak a munkatársaira, de a helyi közösségek, valamint a tehetséggondozás támogatására és a környezettel való harmonikus együttélésre is. Így jöttek létre azok a projektek, amelyek a mai napig összekötik a gyárat a város lakosaival.

Központi Gyógyszertár Vác

Világi Vigalom a DDC-vel

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

A cementgyártó vállalat a Váci Világi Vigalom rendezvényen a hagyományoknak megfelelően idén is a DDC Művészetek Udvara helyszínen várta a komoly és könnyűzene kedvelőit. A vállalat idén egészen különleges dekorációval is készült a rendezvényre.

Zöld Alternatívát mutatnak

A cementgyárak korszerű technológiájának és a fenntartható gazdálkodásban vállalt szerepük bemutatására Zöld Alternatíva néven, csapatversenyt hirdetett májusban a Duna-Dráva Cement Kft. A középiskolásoknak szóló vetélkedő során a résztvevők izgalmas, ugyanakkor elgondolkodtató feladatok segítségével tekinthettek a cementgyár kulisszái mögé. A vetélkedőn hulladékgazdálkodással, cementiparral, környezetvédelemmel kapcsolatos izgalmas és elgondolkodtató feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak.

Zöld közösségi terek kicsiknek és nagyoknak

A DDC nem titkolt törekvése, hogy csak annyit használjon fel a természet javaiból, amennyi feltétlenül szükséges, amit pedig használtak, azt ugyan más úton, de igyekezzenek visszaadni a természetnek. A Zöld Megoldás-pályázat projektjeiben tükröződik a cementgyártó vállalat filozófiája, hiszen a pályázat célja a fenntartható fejlődés népszerűsítése, a jövő generációinak környezeti nevelése és a zöldebb környezet kialakítása, amely elősegíti a váci, valamint környékbeli infrastruktúra környezettudatos működtetését és hatékonyabb hasznosítását. Az idei évben a váci térségben két óvoda és egy középiskola zöld közösségi tereinek kialakítását támogatja a cementgyártó vállalat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Támogatják a tehetségeket

A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj program célja olyan Vác és térségében élő általános- és középiskolás diákok támogatása, akik tanulmányi, sport vagy kulturális területen ígéretes tehetségeknek számítanak, illetve fejlődésükkel és eredményeikkel kiemelkednek az átlagból. A pályázat nyertes tanulói az adott tanév során részesülnek az ösztöndíjban, amit a képességeik kibontakoztatásához és a maguk által kitűzött célok eléréséhez használhatnak fel. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments