Vastapssal ünnepelték dr. Kampós Katalint

dr. Kampós KataKedden délután a kórház ebédlőjében emlékeztek meg Semmelweis Ignácról és adták át az intézmény és a város kitüntetéseit. Vastapssal fogadták a jelenlévők dr. Kampós Katalint, aki ebben az évben a Vác Város Egészségügyéért kitüntető címben részesült. A díjat Pető Tibor és Mokánszky Zoltán alpolgármesterektől, dr. Manninger Péter bizottsági elnöktől és Mohácsiné Dim Rita osztályvezetőtől vehette át.

Dr. Manninger Péter, az egészségügyi és szociális bizottság vezetője méltatásában elmondta: Kampós Katalin doktornő még 1970-ben kezdte munkáját Vácon, a gyermek és csecsemő osztályon. Pályafutása a Jávorszky Ödön Kórházhoz kötődik ma is. Nevéhez fűződik a gyermek neurológiai osztály megszervezése is, ezen belül az epilepsziás gyermekek szűrése, gondozása. A helyi Vöröskereszttel közösen szervezte 12 éven át a mozgáskorlátozottak és értelmi sérültek nyári táboroztatását – hangzott el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A teljes méltatást és a Semmelweis napi tudósításunkat a díjazottak neveivel, pénteki lapszámunkban olvashatják. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments