Nem kapott támogatást a Naszály hegyi részönkormányzat

Részönkormányzatot szeretett volna alakítani több, a Naszály hegy környékén ingatlannal rendelkező polgár, de az önkormányzat májusi ülésén kérésüket a testület elutasította. Balkovics Péter, a terület városi képviselője is úgy látja, nem bizottságokat kell alakítani, hanem dolgozni kell.

Őt egyébként annak ellenére sem hívtak meg az alakulást kezdeményező megbeszélésre, hogy később már az szerepelt a javaslatban: ő legyen a létrehozandó új grémium elnöke.

A testület elé került előterjesztésben olvasható Kovács Zoltán, öreg-gombási felkért tag terjedelmes levele.

Központi Gyógyszertár Vác

„Az elmúlt hónapokban elindult egy civil, politikai beállítottságtól független önszerveződés a Naszály hegy környékén élők, az ott lévő telektulajdonosok, valamint azon váci polgárok támogatásával, akik szívükön viselik városunk egyik ékkövét, a Naszály hegyet és annak környezetét. A szerveződés elsődleges kezdeti célja a közös problémák felszínre hozása, összegyűjtése, továbbá a (civil) lehetőségek átbeszélése volt.”

A kezdeményezést két bizottság is megtárgyalta és mindkettő javasolta, hogy a témát tűzzék napirendre az önkormányzat soros ülésén. Bár a többség hasznos kezdeményezést lát abban, hogy a külterületen élők össze akarnak fogni, a szavazásnál az előterjesztés nem kapta meg a többség támogatását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Teljes cikkünket elolvashatja a Váci Napló június 26-i pénteki számában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments