Ma kezdődik a bánki jazzfesztivál a tó víziszinpadán

louis-armstrong-jazzfesztival-bankMa, pénteken kezdődik a környék egyik legszínvonalasabb kulturális rendezvénye, a bánki Louis Armstrong Jazz Fesztivál, amelyre már tizenegyedik alkalommal kerül sor. A szervezők külön figyelmet fordítanak arra, hogy most van ötven éve, hogy a jazz királya, Louis Armstrong Magyarországon járt.

A ma este, 19 órakor kezdődő hangversenyen olyan világhírű fellépőknek tapsolhat majd a közönség, mint a Benkó Dixiland Band-nek, Suba Attilának és Lázár Istvánnak, majd a Dan Nimmer Trió lép színpadra Wycliffe Gordonnal, végül perdig a Dutch Swing College Band koncertezik Scott Hamiltonnal.

Központi Gyógyszertár Vác

Holnap, szombaton magyar nap lesz Bánkon, hiszen előbb a Kőszegi Allstars Jazz Jam Band örvendezteti meg a közönséget – e formációban zenél ezúttal Szakcsi Lakatos Béla, Berkes Balázs, Gyárfás István, Deseő Csaba, Fekete-Kovács Kornél és Kőszegi Imre. Őket  a Berki Tamással, Scott Hamiltonnal és Joan Faulknerrel felvonuló Csík Gusztáv Trió követi, az estét pedig a Budapest Jazz Orchestra Ken Peplowskival teszi teljessé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

A háromnapos rendezvény a vasárnap 17 órakor kezdődő ingyenes gospel koncerttel zárul: a zene szárnyain a Sing’n Sista’s trió Maurice Wilkes-szel, Csík Gusztávval és Reggie Johnsonnal együtt repíti majd a közönséget a bánki evangélikus templomban.

További részletek a rendezvény honlapján olvashatók. (Váci Napló)

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments