600 millió Samsung telefont érint a lehallgatós hiba

mobiltelefonA múlt hét elején jelentette be a NowSecure, hogy komoly biztonsági rést találtak a Samsung népszerű okostelefonjainál: a 10-ból 8,3 pontra értékelt hibát kihasználva egy támadó hozzáférhet a készülék kamerájához, mikrofonjához, geolokációs adataihoz, le tudja hallgatni a telefonhívásokat és üzeneteket, el tudja lopni a telefonon tárolt fotókat.

A Samsung most végre megszólalt az ügyben, és bejelentette: napokon belül frissíti majd a Knox biztonsági platformját, ami segít megvédeni a készülékeket. A cég szerint a felhasználóknál általában engedélyezve van az automatikus frissítés, így a készülék automatikusan letölti majd a javítást – írja a HVG.

Központi Gyógyszertár Vác

Az elmúlt hónapokban a telefontulajdonosok azzal szembesülhettek, hogy mobiljaikat lépten-nyomon lehallgatják. Az Egyesült Államok külön szervezetet hozott létre, amely válogatás nélkül, milliós mennyiségben hallgatta le európai felhasználók beszélgetéseit és behatoltak az e-mail postafiókokba. A legtöbb esetben ez csak úgy volt lehetséges, hogy a szolgáltatókat úgynevezett hátsó bejáratok megnyitására kényszerítették. Nagy vihart kavart, hogy Angela Merkel német kancellár is rákerült a lehallgatottak amerikai listájára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

Hogy önnél engedélyezett-e a biztonsági javítások automatikus telepítése, azt a menüben, a Beállítások – Biztonság – Biztonsági frissítési szolgáltatásnál, az automatikus frissítések pontjában ellenőrizheti. Ugyanitt a Kézi frissítések menüpontnál akár saját maga is rákereshet, van-e már valamilyen biztonsági frissítés a telefonjához, és amennyiben igen, azt azonnal telepítheti is.

A Samsung ugyanakkor azt is hangsúlyozza, hogy nem minden érintett készülékére van telepítve a Knox biztonsági platform, így azokra nem jut el ilyen könnyen a megoldás. Az ilyen telefonok tulajdonosai majd egy teljes rendszert érintő szoftverfrissítésben kapják meg a javítást – hogy mikor, azt egyelőre nem lehet tudni. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments