Ericsson-díj 2015: a váci Lengyel Csaba a díjazottak között

Lengyel Csaba BoronkayAz Ericsson Magyarország a mai napon immár tizenhetedik alkalommal adta át az Ericsson-díjakat. Az idei évben rendkívül sok vidéki tanár részesült az elismerésben, közöttük egy váci tanár is. Lengyel Csaba, a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium matematika tanára tehetséggondozásért kapott díjat.

Mint minden évben, idén is összesen nyolc tanár vehette át a díjat és a vele járó pénzjutalmat négy kategóriában: a matematika vagy a fizika népszerűsítéséért, illetve a tehetséggondozásért.

A tanárokat tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények terjesztették fel a díjra, a díjazás pedig az Ericsson közoktatási partnerei, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat bírálata, és a MATFUND Alapítvány kuratóriumának jóváhagyása alapján történik. A díjat a legelkötelezettebb, alapszintű oktatásban résztvevő matematikát és fizikát oktató pedagógusok vehetik át, akik a „kötelező” tanórákon túl is számos különfoglalkozás alkalmával és egyéb iskolán kívüli tevékenységükkel is segítik diákjaik fejlődését és a tehetséggondozást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

– A világszínvonalú hazai mérnökképzés évről évre több száz szakembert bocsát ki, ugyanakkor az egyre technológiaközpontúbb világ működéséhez egyre több mérnökre, informatikusra, programozóra van szükség, akikből Magyarországon is folyamatosan hiány van. Ezért is fontos számunkra, hogy oktatástámogató tevékenységünk részeként olyan tanárokat díjazzunk, akik tudásuk, emberi, pedagógiai nagyságuk révén és újszerű gondolkodásukkal, innovatív ötleteikkel képesek fiatalok új és új generációinak átadni a matematika, a fizika szeretetét és arra ösztönzik őket, legyenek ők is kíváncsiak. Ezért hoztuk létre 1999-ben az Ericsson-díjat – nyilatkozta Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója az átadó ünnepségen. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments