A Mágnás Miska új szereposztásban a váci színházban

Dunakanyar Színház logójaA váci színház közönsége immár másodszor, de egy új szereposztásban láthatja a méltán híressé vált Mágnás Miska című előadást május 23-án 19 órakor a Váci Dunakanyar Színházban. A darab a magyar operettirodalom egyik legsikeresebb műve.

Először 1916-ban mutatták be, dalai – például Cintányáros cudar világ, Hoppsza Sári – hatalmas slágerekké váltak. Sikerét szatirikus, mulatságos történetének és az örökzöld slágereknek köszönheti, nem véletlen, hogy újból és újból bemutatásra kerül, zenés és prózai színházakban egyaránt.

A darab eredetileg a legendás hírű magyar színészpáros, Rátkai Márton és Fedák Sári számára íródott. Azóta is csak akkor érdemes felújítani, ha Miska és Marcsa szerepét átütő erejű művészek, igazi közönségkedvencek alakítják. Ez alkalommal Marcsa szerepébe Teremi Trixi bújik, Miskát pedig Bozsó József alakítja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Talán ez a műfaj egyetlen olyan darabja, melynek a komikus figura a címszereplője. Miska, a talpraesett lovászfiú, a „vazsmegyei gyerek” pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából is estélyiruhás, „flancos” dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba.

Mindez azért történik, mert a rátarti család hallani sem akar arról, hogy Baracs, az egyszerű tiszttartó lányukat, Rolla grófnőt vegye feleségül. Óriási szerencse, hogy a kleptomániás nagymama – nem törődve efféle előítéletekkel – a fiatalok mellé áll, s így az operett felhőtlenül juthat el a vidám fináléig.

Szereplők:
Miska:
Bozsó József
Marcsa:
Teremi Trixi
Rolla:
Szeredy Krisztina
Baracs:
Vadász Zsolt/ Kiss Zoltán
Pixi:
Szirtes Gábor/ Bodrogi Attila
Mixi:
Benkóczy Zoltán/
Gyurity István
Korláth mama:
Halász Aranka
Korláth gróf:
Kokas László ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments