Jogerős a bírósági döntés, fizet ügyfeleinek a Váci Távhő Kft

radiatorÉrdekes jogi procedúra után dőlt el véglegesen, hogy a Váci Távhő Kft-nek mintegy 24,5 millió forintot kell fizetnie kötbérként ügyfeleinek. Előbb az egyik, majd a másik bíróság helyezte hatályon kívül – egymásnak is ellent mondva – a korábbi ítéleteket, így ma már jogerős a verdikt.

Mint lapunkban korábban megírtuk, a fogyasztóvédelmi hatóság még 2013-ban úgy döntött, hogy Budaörs, Százhalombatta és Vác önkormányzati távhőcégeinek több tíz-, illetve százmillió forintos kötbért kell fizetnie fogyasztóinak, mert számlájuk formátuma nem felelt meg pontosan az új előírásoknak. A szolgáltatók hibás számlák miatti kötbéreiről tartott sajtótájékoztatón két éve Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője és Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott a rezsicsökkentés sok visszásságra is felhívta a figyelmet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A váci cég, amely évek óta küszködik azzal, hogy a fogyasztók tartozásai egyre nőnek, bírósághoz fordult, de nem sok sikerrel. A Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tavaly júniusban ugyan jogerős ítéletével hatályon kívül helyezte az országos és a megyei fogyasztóvédelmi hatóság határozatát és új eljárás lefolytatására kötelezte őket. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság azonban jogorvoslati kérelemmel fordult a Kúriához, tárgyalás nélküli döntés kezdeményezve, és sikerrel járt: a Kúria az előző, jogerős ítéletet hatályon kívül helyezte és a Váci Távhő Kft kérelmét elutasította.

A teljes cikk a Váci Napló április 10-i lapszámában olvasható. ( Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments