Az Ismerős Arcokat ismerősként üdvözölhetjük Vácon

IA plakat VacA vigalom után most a XIII. Váci Tavaszi Fezstivál vendége lesz az Ismerős Arcok. Zenekar a magyar könnyűzenei életben 1999 óta van jelen. Rendszeres meghívottai rangos hazai kluboknak, fesztiváloknak, nagy rajongótábort tudhatnak magukénak mind idehaza, mind pedig a határon túl.

Az Ismerős Arcok magyar nemzetirock-együttes. 1999. október 23-án alakult meg az Udvari Bolondok és a $texas együttes tagjaiból. Első időkben rhythm and bluest játszottak. Egy erdélyi út következményeként változott meg a szövegviláguk és témaválasztásuk, mely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkozik.

Zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordulnak hard rock, heavy metal stílusú alkotások, illetve Éberálom című lemezükön több szám is erősen dzsesszes beütésű. Az együttesre nagy hatással van a magyar népzene mellett az irodalom is. „Szívesen olvasgattam Wass Albert-könyveket, az ő emlékének és munkásságának próbáltunk valamiféle mementót állítani” – nyilatkozta Nyerges Attila egy interjúban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

Gyakran zenélnek határon túli magyaroknak is Erdélyben, Felvidéken, vagy Délvidéken egyaránt. 2010-ben a tengerentúlon – Torontóban és New Yorkban szerepeltek az ottani magyar közösségek meghívására, majd 2011-ben Svédországban adtak nagysikerű koncertet. Az Ismerős Arcok alapvetően rockzenekar, de saját szerzeményeik mellett népzenei elemeket is feldolgoznak műveikben.

Most a váci közönség előtt lépnek ismét színpadra: április 18-án, szombaton 19 órakor a Madách Imre Művelődési Központban. A belépőjegy ára elővételben 2.200 Ft, az előadás napján 2.500 Ft.
A koncert az Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás program támogatásával valósul meg. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments