Hamarosan átadják az alsóvárosi P+R parkolókat

Vac-Alsó parkolóRészben uniós támogatásnak köszönhetően a váci központi állomás átépítésétől függetlenül megújul az alsóvárosi vasúti megálló környezete is. Mint ismeretes: idén 450 milliárd forintos európai forrást különítettek el a közlekedési hálózat vasúti elérhetőségének javítására, ezáltal az elővárosi vonatközlekedés még kényelmesebbé válhat. Vác-Alsóvároson a Nemzeti Infrastruktúra Zrt beruházásának keretében új parkolók biztosítják majd ezt – számolt be az ES tévé híradója.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából tavaly 20 településen mintegy 1800 P+R parkolóhely, illetve közel 800 kerékpár számára tároló kiépítése kezdődött meg a kényelmesebb és biztonságosabb elővárosi vasúti közlekedés érdekében. Ennek megvalósításához 85 százalékban uniós-, míg 15 százalékban hazai forrásokat használnak fel. A beruházásokat a NIF bonyolítja, amely a váci vasútállomás átépítését is koordinálja. A közlekedéshálózat felújítását célzó projekt Vác-Alsón is zajlik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Zrt kommunikációs vezetője a televíziónak elmondta: Vác-alsóváros esetében két helyen, több mint 100 darab P+R gépkocsi parkolót és 30 biciklitárolót épített ki a vállalkozó.

– A Vám utcában 32 P+R parkoló, 10 biciklitározó, valamint 4 olyan parkoló, ami kifejezetten csak a megálláshoz ad engedélyt, tehát meg lehet állni, ki lehet szállni azoknak, akik a vonat irányába mennek tovább és tovább kell hajtania a sofőrnek. Két taxi beállót is tervezünk, a Külső Rádi úton 74 darab P+R parkolót, 20 biciklitárolót és 2 taxi beállót.

A parkolók műszaki átadása pénteken történt meg, ennek folyamata április közepéig fejeződhet be. (fotó: estv.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

3 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments