Zsinórban a harmadik hétvégén: fokozott rendőri ellenőrzés

alkoholszondaA Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ezen a hétvégén is  fokozott ellenőrzést rendelt el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén. Az akció pénteken, február 20-án 13 órakor kezdődött és vasárnap 24 óráig tart a főkapitányság illetékességi területén.

A parancs szövege szerint ezúttal a fokozott ellenőrzés célja a megye területén történő balesetek (halálos kimenetelű és személyi sérüléssel járó) megelőzése érdekében az ittas vagy bódult állapotban vezető személyek kiszűrése, a szabályszegő járművezetők intézkedés alá vonása, a gyalogosok és a kerékpárosok közúti közlekedésére vonatkozó közlekedési szabályok betartása, a passzív biztonsági eszközök használatának, valamint a járművek műszaki állapotának ellenőrzése.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments