Életre keltették a Dunában Vácnál a vízben lebegő „holttestet”

vac_eletmentesA váci rendőröknek egy állampolgár jelezte, hogy a vízben feltehetően egy holttestet találtak. Ám kiderült: a „halott” még valójában életben van, őt a rendőrök és a mentők mentették ki a jéghideg vízből.

A Váci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának rendőrei járőrszolgálatot láttak el február 20-án pénteken, amikor 15 óra körüli időben a Liszt Ferenc sétányon odament hozzájuk egy állampolgár és közölte velük, hogy a Dunában a kajakosok feltehetően egy holttestet találtak. A két járőr az állampolgárral együtt azonnal a helyszínre sietett, ahol a parttól kb. 2 méterre a vízben egy lebegő emberi testet láttak.

A rendőrök azonnal értesítették a mentőszolgálatot és a bejelentő segítségével elkezdték kihúzni a testet a partra. A vízből kihúzott nő életjeleket mutatott, ezért a két rendőr felrázta, szólongatni kezdte és a végtagjait mozgatták, mivel azok a hideg vízben teljesen kihűltek – írja a police.hu.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A 46 éves nő magához tért és tudott válaszolni a járőrök kérdéseire. Ekkor érkeztek a helyszínre a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának munkatársai, akik segítséget nyújtottak a váci rendőröknek, valamint egyikük a kihűlt nőre terítette a kabátját.

A helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai a váci nőt további ellátás céljából kórházba szállították.

A rendőrség arról nem adott tájékoztatást, hogy a hölgy hogyan került a jéghideg vízbe. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments