Népkonyha nyílik baptista támogatással Sződön hétfőn

ételosztásA téli időszakban nagyon sok településen egyre többen vannak olyanok, akiknek a napi ebédelés sem elérhető, mert nincs pénzük rá. A karitatív szervezetek nagy erőket mozgósítanak a rászorulók felkutatására, többnyire sikerrel.

Valószínűleg a szomszédos Sződön is hasonló gondokkal küzdenek, ezért az önkormányzat nemrég egy szokatlan lépésre szánta el magát: népkonyhát nyitott. Erről Hertel László polgármester tájékoztatta a sződieket a település honlapján megjelent közleményben.

„Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Sződ Község Önkormányzata a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központjával megállapodást kötött arra vonatkozóan, hogy 2015. január 19-ével Sződ Dózsa György út 137. szám alatt megnyitja a NÉPKONYHÁT a rászorulók részére. Nyitva tartás: minden munkanapon 12-től 15 óráig.

A megadott időben a rászorulók egy tál meleg ételt kapnak. Az ételhez a műanyag tányért és evőeszközt az önkormányzat biztosítja. Az ebédet csak a helyszínen lehet elfogyasztani onnan elszállítani tilos.

A népkonyhát a rászorulók ingyen vehetik igénybe” – olvasható a polgármester közleményében. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments