Havazás: kamionok akadtak el, lezárták a 2-es utat

hóátfúvásA 2-es úton Drégelypalánknál elakadt két kamion, a műszaki mentést a rétsági katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói végzik. Szentendre, Vác, Tárnok, Piliscsaba és Katalinpuszta térségében pedig téliesebb útviszonyra kell számítani.

Teljes útzár van a 2-es főúton Nógrád megyében, Drégelypalánknál, ahol két elakadt kamion műszaki mentését végzik – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője péntek reggel az MTI-vel. Angyal Eszter elmondta, hogy a havas úton megcsúszott, majd az út menti árokba hajtott egy kamion a 2-es főúton Drégelypalánk térségében, a szerelvény pótkocsija az úttesten áll. Egy kamion megpróbálta kikerülni a járművet, de az szintén elakadt – tette hozzá. A balesetben nem sérült meg senki.

A műszaki mentést a rétsági katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói végzik, úton vannak a helyszínre a közútkezelő szakemberei és egy kamionmentő is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Több településen 20 centiméter körüli, vagy még annál is vastagabb a hóréteg az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggeli adatai szerint.

Éjszaka 6-10 centiméternyi hó hullott Szentendre, Vác, Tárnok, valamint Piliscsaba és Katalinpuszta térségében, utóbbi két helyen a sózás ellenére sorra akadtak el a kamionok – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője péntek reggel az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor elmondta, hogy Pest megyében folyamatosan dolgoznak munkagépeik, ennek ellenére a szentendrei, a váci és a tárnoki mérnökség területén a fő- és mellékutakon is téliesebb útviszonyokra kell számítani. Ezekben a térségekben mintegy 10 centiméternyi, magas víztartalmú, tapadó hó hullott, ezért jelenleg is több mint harminc munkagép végez hóeltakarítást, síkosságmentesítést.

Az autósok a havas, jeges burkolat és az elakadt kamionok miatt a szokásosnál lényegesen lassabb előrejutásra számíthatnak a 10-es úton Piliscsaba környékén és a 2-es úton Katalinpuszta térségében, ahol négy sószóró igyekszik mielőbb járhatóvá tenni a meredek szakaszokat – írja az mno.hu..

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A közútkezelő arra kéri a Pest megye kritikus részein útnak indulókat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, és mielőtt autóba ülnének, mindenképpen tájékozódjanak az út- és látási viszonyokról az Útinform honlapján vagy a társaság diszpécsereinél.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság péntek reggel azt közölte, hogy az M2-es autóút 32-es kilométerénél két gépkocsi karambolozott. A balesetben egy ember megsérült. A helyszínelés alatt a rendőrök az érintett útszakaszt Budapest felé lezárták, a forgalmat váltakozó irányban engedik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments