Hatan vehették át a Váci Egyházmegye kitüntetését pénteken

Váci Egyházmegye kitüntetéseHat személynek adta át dr. Beer Miklós megyéspüspök „A Váci Egyházmegye Elismert Személye” kitüntetésről szóló oklevelet december 12-én, pénteken, a váci püspöki palota dísztermében. Az egyházmegye Vidékfejlesztési Irodájának kezdeményezésére, a Váci Egyházmegye – eddig egyedülállóként az országban – idén indította útjára tanúsító védjegyét – írja a vaciegyhazmegye.hu.

A védjegy célja, többek között: a minőséget előállító vagy szolgáltató személyek pozitív megkülönböztetése; ösztönzés minőségfejlesztésre, magas színvonalú termelésre, szolgáltatásra, valamint értékesítésre, fogyasztóorientált szemléletre; a katolikus értékrendbe illeszkedően; az állandó minőség érdekében a védjegytulajdonosok tevékenységi színvonalának ellenőrzése; a védjeggyel rendelkező személyek tevékenységének támogatása – áll többek között a védjegy alapító iratában.

A megyéspüspök a kitüntetés átadásakor mondott beszédben kiemelte: amikor útjára indították a kezdeményezést, nem is gondolták mennyire aktuális lesz ez a gondolat éppen most, az első elismerések átadásakor. Az elmúlt hónapok közbeszéde szinte másról sem szólt, mint a korrupcióról – idézte föl a püspök –, ráadásul az olyan események mellett, amelyek megtörténtek, ellenőrizhetetlen vádaskodásokkal is tele van a sajtó. Ezért nagyon fontos, hogy megmutassuk: a társadalom egészséges többsége becsületes és ezt másoktól is igényli; továbbá hogy igenis vannak a magyar közéletben becsületes, a munkájukra igényes és a közösséget kiemelkedő módon szolgáló emberek. Ezek közül hatan kapják most meg az egyházmegye védjegyét – mondotta többek között Beer Miklós.

Ezek után került sor az oklevelek átadására. A Váci Egyházmegye elismert személye lett Bak Károlyné, a bugyi Szent Adalbert plébánia egyháztanácsának elnöke; Beszkid Andor rimóci polgármester; Csernák Gábor gazdálkodó; Kis Miklós nyársapáti polgármestere; Kucsák Gábor, a Kucsák Könyvkötészet és Nyomda ügyvezetője; valamint Pintér Sándor hentesmester. (fotó: Somorjai Gergő)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments