Az M2-es autópálya már szerepel a kormány programjában

M2 autóút-250Megjelent a Magyar Közlönyben az a 75 millió euró feletti közlekedési nagyprojekteket tartalmazó lista, amely a 2014–2020-as uniós fejlesztési ciklusra vonatkozik. Ebben már szerepel az M2-es autópálya megépítése is.

Az operatív program az EU-s stratégiai célok szerint csoportosítja az elfogadott 31 közlekedési nagyprojektet. Ezeket szedte össze a Portfolio.hu, a lista teljes egészében itt érhető el.

A nagyobb európai, közlekedési folyosókat érintő tervezetben szerepel az M0 déli szektorának tervezett rekonstrukciója, illetve a Budapest és Vác közötti M2-es 2X2 sávossá fejlesztése, amely különösen sok autóst érint. De felkerült a táblázatba egy új Duna-híd építése is Komáromnál.

A második prioritástengelyről szóló melléklet a nagy vasútfejlesztési programokat jegyzi, amelyben előirányoznak 200, illetve 300 férőhelyes MÁV motorvonatok beszerzését, két Déli Duna-híd korszerűsítését, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kötöttpályás kapcsolatának kialakítását – írja a HVG.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A harmadik melléklet a városi és elővárosi közlekedési projekteket tartalmazza, például a Szeged–Hódmezővásárhely–Békéscsaba–Gyula-vonal fejlesztését, a Hungária-körút felújítását, vagy Hódmezővásárhely tehermentesítését a közúti közlekedésben. Szintén tehermentesítő jellegű beruházás lesz a Kaposvár és az M7-es közötti településeket összekötő út megépítése az előttünk álló években. Budapestet érintően alig van előterjesztés a listán, a HÉV-, troli-, villamosbeszerzéseken kívül. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments