Hatalmas Fidesz-KDNP fölény, Fördős Attila a polgármester

Fördös Attila-250Nagy fölénnyel nyerte meg a választást Vácott a Fidesz-KDNP pártszövetség: az első, nem hivatalos adatok szerint Fördős Attila polgármester biztos többségre támaszkodva irányíthatja a következő öt esztendőben a várost.

A legerősebb ellenzéki frakció továbbra is a szocialisták és a Demokratikus Koalíció alkotta páros lesz, miután két képviselőjük is győzött egyéniben, listán pedig egy további helyet kapnak.

Listán jutott be a testületbe az Együtt – Lokálpatrióták koalíció és a SZAVAD Egyesület mellett a Jobbik is.

Nem hozott szoros versenyt a polgármester-jelöltek vetélkedése: Fördős Attila magabiztos fölénnyel, összesen 4951 vokssal nyert, mögötte erősen leszakadva végzett dr. Bóth János (3118), dr. Jakab Zoltán (1110), dr. Néveri István (1003), Matkovich Ilona (766), Nagy Péter (737), Tomori Pál (335) és Medveczki Zoltán (121).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Az egyéni képviselői helyekért is nagy volt a tülekedés, egy visszalépés után végül 74-en szálltak ringbe. Érdekesség, hogy a legnagyobb fölénnyel Mokánszky Zoltán eddigi alpolgármester nyert a 7. számú körzetben, csaknem négyszer annyi szavazatot begyűjtve, mint a második baloldali jelölt.

Az új képviselőtestületben a Fidesz-KDNP pártszövetségnek 8 képviselője lesz: Kriksz István (1. választókörzet), Kovács Ágnes (2. vk.), Pető Tibor (3. vk.), dr. Manninger Péter (4. vk.), Steidl Levente (5. vk.), Mokánszky Zoltán (7. vk.), ifj. Vácy Károly (8. vk.) és Balkovics Péter (10. vk.). Az MSZP és a DK koalíciója két egyéni helyet szerzett meg: Kiss Zsolt a 6. választókörzetben, dr. Bóth János pedig a 9-ben nyert.

A listás helyekkel az ellenzék erősödött. Az éjszakai adatok szerint a képviselőtestület tagja lesz Krauze István (MSZP-DK), Ferjancsics László (Együtt – Lokálpatrióták, Kászonyi Károly (Jobbik) és Matkovich Ilona (SZAVAD Egyesület.)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A váci eredmények a valasztas.hu oldalon itt nézhetők meg. A választási eredmények nem véglegesek. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments