Befejeződött, de folytatódik a civil program a városban

a városházaOktóber 31-én fejeződött be Vác Város Önkormányzat és az Együtt Európáért Alapítvány konzorciumának Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése Vácott elnevezésű projektje, melynek keretében a közigazgatási szervek és a civil szféra együttműködését erősítő programok valósultak meg.

Az ÁROP-1.A.6-2013-2013-0017 azonosító számú projekt legfőbb célja a közigazgatási szervek és a civil szféra együttműködésének ösztönzése és – a köztük aktívan és hosszútávon működő – partnerségi háló kialakítása volt. A megfogalmazott célok megvalósításának érdekében képzést szerveztünk az önkormányzat munkatársai számára, valamint az egymás közötti kommunikáció elősegítésének, kapcsolat fejlesztésének érdekében közös workshopokra invitáltuk az önkormányzat munkatársait és a civil szervezetek képviselőit.

A több alkalommal megrendezésre került nyílt nap keretében óvodás gyerekek és középiskolások betekintést nyerhettek szakigazgatási szervek működési folyamataiba, így tűzoltósági, rendőrségi bemutatót szerveztünk a kisebbek számára, illetve középiskolás tanulók a Váci Fegyház és Börtön működésével ismerkedtek meg. A 10 alkalmas Civil Egyeztető Fórum célja az volt, hogy a civil szervezetek számára működésük során hasznosítható ismereteket nyújtsunk, így többek között projektmenedzsment, pályázati lehetőségek, jogszabályi háttér, forrásteremtés témakörében hívtunk meg előadókat, emellett lehetőség nyílt a helyi ügyek, kérdések megvitatására is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Ezen felül online és offline kommunikációs kampányokkal hívták fel a helyi lakosok figyelmét az aktív közélet, a tudatos állampolgári magatartás, a civil életben való részvétel fontosságára. Ugyanezen cél érdekében készült el az állampolgári ismereteket bemutató Váci Állampolgári Kalauz elnevezésű kiadvány is, amelyet elsősorban oktatási intézményekbe juttattak el.

A projekt ideje alatt megalakult civil munkacsoport a tervek szerint a következő években is működni fog egyfajta érdekképviseleti, a helyi civil szféra megerősödését segítő szervezetként, ugyanígy továbbra is számíthatnak a civil szervezetek a civil referensre, aki az önkormányzattal való együttműködést fogja támogatni. A tervek szerint a következő évben megrendezésre kerül a civil egyeztető fórum és a szervezetek láthatóságát segítő civil börze is.

A projekt megvalósítására 20 millió forint állt rendelkezésre, amely támogatást az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Program keretében nyerte el Vác Város Önkormányzata és az Együtt Európáért Alapítvány által létrehozott konzorcium. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments