Színes programok a Kulturális Örökség Napjain Vácon

Kulturális Örökség NapjaAz idei évben szeptember 20-21-én szervezik meg országosan a Kulturális Örökség Napjait. A központi téma ezúttal a historizmus kora, az I. világháborúhoz és a holokauszthoz kapcsolódó épületek.

Szeptember 20-án, szombaton Vác Város Levéltára (Múzeum u. 4.) kínálja programjait.

A levéltár bemutatása épületvezetéssel 11-13 óra és 16-18 óra között lehetséges. Kedvenc váci épületem címmel általános- és középiskolásoknak is szerveznek programot.

A diákok a levéltár munkatársával sétát tesznek Vác belvárosában, melynek során mindenki kiválaszt egy kedvenc épületet. A levéltárba visszatérve erről részletesebb információkat szerezhet, lerajzolhatja.

Általános iskolások számára szombaton 9–11 óra között, középiskolásoknak 13:30-15:30 között zajlik a program.

„Emlékezzünk arra, ami már nincs…” – Az emlékezés emlékművei – az emlékművek emlékezete. Ismerje meg a váci főtér egykori emlékműveit egy várostörténeti séta keretében szeptember 20-án, szombaton 10 órakor. Gyülekező 9:45-től a Memento Mori Kiállítóhely Kiállítóterménél (2600 Vác, Március 15. tér 19.). Időtartam: kb. 1 óra. A séta vezetői: Molnár Róbert múzeumpedagógus, kulturális szervező, régésztechnikus és György Árpád Botond múzeumi gyakornok. A sétán való részvétel ingyenes! Információ: 27/200-868; 06-30/555-7306, e-mail: info@muzeumvac.hu.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

Szeptember 21-én, vasárnap nyílt nap lesz a váci püspöki palotában (Migazzi tér 1.). Vezetéssel megtekinthető a palota teremsora, kertje, valamint többszintes pincéje. A séták 10, 11 és 14 órakor indulnak.

18 órakor Műhelytitkok címmel kamarakoncert a palota dísztermébe. Kocsis Andrea hárfaművész és Földesi Lajos hegedűművész koncertjére ingyenes belépők igényelhetők Sátori Lászlóné szervezőtől a 20/974-2458 telefonszámon.

Történelmi emlékhely a Ligetben 11 és 16 órai kezdettel indul a séta, találkozó a kegytemplom bejáratánál.

A Hétkápolna búcsújáróhely és a közelében található első magyar honvédemlékmű a váciak kegyhelye. A kiemelkedő jelentőségű természeti és épített környezet nemzetünk történelmét meghatározó események helyszíne, melyet jogszabály nyilvánított történelmi emlékhellyé. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments