Jövő héttől lehet jelentkezni: akár több százezerhez juthat

Az otthon melege-250Akár 25 ezer családnak is segíthet a most induló energiahatékonysági program. Régi háztartási gépek, elavult kazánok és öreg ajtók-ablakok cseréjéhez lehet támogatást kérni az államtól. A nyertesek akár több százezer forintos segítséget is kaphatnak.

Ivády Istvánné már több mint 30 éve használja a fagyasztóládáját. A Híradónak azt mondta, egyre több baj van vele, és már nem úgy hűt, mint újkorában. Már sokszor gondolkodtunk rajta, hogy jó lenne lecserélni, de nincsen pénz. Már 93 éves vagyok, a lányommal ketten élünk, úgyhogy nem tudjuk így lecserélni – magyarázta.

A hozzá hasonló nyugdíjasoknak és nagycsaládosoknak segíthet a most induló, több mint 600 millió forintos keretösszegű háztartási nagygép-csere program. Akár 35 ezer forintos támogatást is kaphat, aki új, energiatakarékos hűtőgépet vagy fagyasztóládát vesz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Az „Otthon melege” elnevezésű programban emellett elavult kazánok, valamint korszerűtlen nyílászárók cseréjére is lehet pályázni. A kazáncsere-támogatást minden magyarországi lakhellyel rendelkező magánszemély igénybe veheti. Az összesen 1,1 milliárd forintos keretösszegből fejenként maximum 650 ezer forintos támogatást lehet kapni.

Facebook - kövess minketUgyancsak 1,1 milliárd forintos keretösszeggel indul a külső, homlokzati nyílászáró-csere program, melyben szintén minden magyarországi lakhellyel rendelkező magánszemély részt vehet. A pénzből 1-1 pályázó maximum 520 ezer forintos támogatást kaphat – írja a hirado.hu.

Az a célunk, hogy mindhárom pályázat esetében könnyített pályázati lehetőséggel, a problémák és a bürokratikus útvesztők kizárásával történjen meg a pályázati lehetőség – hangsúlyozta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Az energiafogyasztást csökkentő beruházásokra összesen több mint 2,7 milliárd forintot fordít a kormány, ebből a pénzből 25 ezer családot tudnak támogatni. Az energiahatékonysági pályázatok az interneten, az ÉMI pályázatkezelő Kft. honlapján lesznek elérhetők a jövő héttől. Az elbírálásnál a beérkezési sorrend számít. Pályázni a rendelkezésre álló keretösszeg kimerüléséig lehet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments