Írország Hercegnője Vácra látogat

QOTD1Mindenképpen elsöprő erejű élményre számíthat az, aki megnézi a Catherine Gallagher vezette ír sztepptánc produkciót, október 24. (pénteken), a váci Madách Imre Művelődési Központ színpadán.

A Queen of the Dance az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak, akik eme jeles műfajban szórakoztatják a közönséget.

Fantasztikus, hogy egy ilyen tehetség áll a szuperprodukció élén, ami már csak amiatt is kivételes, mert a világon egyedüliként koreografál és vezet nőként ír sztepp tánctársulatot. Az előadás egyszerre tartalmaz autentikus ír elemeket és Catherine izgalmas, újszerű, modernebb zenei alapokra helyezett koreográfiáját.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A Queen of the Dance egy új különleges színfolt az ír tánc és a táncművészet világában, amelyet frenetikus dallamok kísérnek. A géppuskalábú táncosok lábdobpergésének hangja szinte extázisba hozza a közönséget. Catherine dinamikus, szenzációs és lélegzetállító szólókat táncol. Szabad szemmel szinte alig követhető, ahogyan a profi táncművészekből álló társulat elképesztő sebességgel szteppel a színpadon. Catherine öt évesen kezdett táncolni. Tehetsége hamarosan nyilvánvalóvá vált, minden idők legfiatalabb ír sztepp táncosaként tüntették ki az Írország Nemzeti Bajnoka címmel.

Miért nevezik Catherine Gallagher-t Írország hercegnőjének? A történet igazán mesébe illő: Catherine 7 évesen indult el első eseményén. Senki nem ismerte, igazán, még koreográfiája sem volt, utcai ruhában lépett fel, szinte improvizált műsort adva. Senki nem tartotta esélyesnek, mégis továbbjutott az első ötvenbe!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Egy évvel később, a következő versenyén már felkészülve, szép ruhában, koreográfiával indították a bajnokságon. 8 éves kislányként kitalálta, hogy koronával a fején fog táncolni. Szülei és tánctanára hevesen tiltakoztak, mondván: „Ez egy komoly verseny, nem jelmezbál. Szó sem lehet róla!”

Catherine titokban, egy perccel a kezdés mégis feltette a fejére a koronát. Mindenki megdöbbenésére így versenyzett, s ebben az évben a 2500-as mezőny győztese lett. A következő évben az összes versenyző lány koronával a fején állt a színpadra! A bírák is behódoltak a jelenség előtt és az ír sztepp tánc világbajnokság versenyszabályzatában kötelezővé tették a hölgyek számára a korona fejdísz használatát! Catherine, így valójában divatot teremtett, ezért hívja mindenki Írország hercegnőjének, mivel ő volt az első „az eredeti”, aki koronával lépett ír sztepp tánc színpadra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Találkozhat Írország hercegnőjével október 24-én a Madách Imre Művelődési Központban Vácon, a magyarországi turnéjának egyik állomásán.

Jegyek kaphatók: a helyszínen: azaz a Madách Imre Művelődési Központ jegypénztárában, a váci Tourinform irodában, a Koczka-Tours Utazási Irodában (Vác, Széchenyi u. 7/C), a Dunatours Vác Kft-nél (Vác, Széchenyi u. 14.), valamint az IRISHDANCE.HU weboldalon és az InterTicket országos üzlethálózatában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments