A Facebook cenzúrája: helyetted dönt, mit olvass

Facebook logóTöbb olvasónk jelezte, hogy a Facebookon megosztott Váci Napló híreket nem látja saját üzenőfalán. Ezt mi is egy kicsit furcsállottunk, és utánanéztünk. Kiderült, hogy a Facebook egyfajta cenzúrát alkalmaz, és alogritmusok segítségével helyetted eldönti, mit olvashatsz.

Ha nem kattintasz rendszeresen Facebook oldalunkra, vagy online lapunkra, akkor egy idő után könnyen lemaradhatsz a friss hírekről – derül ki a leírásokból

Ezért, hogy ne maradj le semmiről, egy kis aktivátásra van szükség.

A kutatások szerint egy átlagos Facebook felhasználónak 190 barátja van, emellett nagyjából 37 oldallal áll kapcsolatban. Ez a két szám nem tűnhet soknak, de barátaink és az oldalak által együtt generált tartalom megközelítheti naponta akár az 1000 bejegyzést is. Ha üzenőfalunk megjelenítené ezt a tetemes mennyiségű tartalmat, napokig tartana végignézni őket. A Facebook ezért egy EdgeRank nevű algoritmus alapján határozza meg, mi kerüljön hírfolyamunkba, mi az, ami érdekelhet minket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Valamit segíthet, ha a baloldali HÍRFOLYAM gombra kattintva, a lenyíló menüben beállítjuk, hogy mindig a legfrissebb üzenetek jelenjenek meg. Figyelem: a Facabook időnként önállóan felülbírálja beállításunkat annak érdekében, hogy az általa az üzenőfalra feltett hirdetések mindenképpen szem elé kerüljenek.

Ha tehát semmiről sem szeretnénk lemaradni, amit a Váci Napló ír és frissen értesülni szeretnénk a hírekről, a Váci Napló Facebook oldalán legyél követőnk (kattints a KÖVETED gombra), vagy lájkold gyakrabban cikkeinket.

Még jobb, ha minden nap többször felcsatlakozol online oldalunkra és itt olvasod írásainkat. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments