Védett madarakat és fegyvereket foglaltak le Sződligeten

egerészölyvKét védett egerészölyvöt, valamint védett, illetve fokozottan védett madarak preparátumait foglalták le a váci rendőrök egy 22 éves sződligeti férfi lakásában, míg egy másik ingatlanban fegyvereket és lőszereket találtak – közölte honlapján szerdán a rendőrség.

Tájékoztatásuk szerint a rendőrségre állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy két férfi fokozottan védett állatokat tart a lakásán.

A rendőrök kedden a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őreivel közösen tartottak házkutatást a 22 éves K. Péter házában, ahol zárt ketrecben két élő, védett egerészölyvöt, valamint egy fokozottan védett fehér gólya és egy védett karvaly preparátumát foglalták le.

Az egerészölyvöket a szakemberek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe vitték. Egy másik sződligeti lakásban – R. Pál 45 éves helyi lakosnál – a nyomozók egy pisztolyt, csaknem 70 darab lőszert, valamint egy lőfegyverré átalakított hangtompítós légpuskát találtak és foglaltak le. A fegyverek és lőszerek tartásához a férfi nem rendelkezett engedéllyel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Az egerészölyv a leggyakoribb ragadozómadarunk, sík- és hegyvidéken egyaránt előfordul, így a laikusok által úton-útfélen látott „sasok” általában ennek a fajnak a képviselői. Ráadásul az egerészölyvek kifejezetten szeretnek is a forgalmas utak, autópályák mellett ücsörögni, hogy a kezelt (legeltetett, kaszált) gyepfelületek nyújtotta könnyebb zsákmányszerzési lehetőséget kihasználják.  2012-ben hazánkban az év madara volt!

K. Pétert természetkárosítás, míg R. Pált lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, ellenük a Váci Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja a nyomozást – közölte a rendőrség. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments