Váci fogvatartottak is dolgoztak a viharkárok eltakarításán

elítéltek dolgoznak a városban-700A Váci Fegyház és Börtön a váci polgárok tudatában amolyan megfoghatatlan, szigorú falak mögött létező titokként él. Vác Város Önkormányzata és a Váci Fegyház és Börtön parancsnokának megállapodása alapján, együttesen keresik a megoldást arra, hogyan lehetséges a város polgárai számára is megmutatni, hogy az intézet és lakói szerves részei a helyi közéletnek.

A kezdeményezés a fogvatartottak részvételével munkavégzés, ahol az elítéltek két kezük munkájával hozzájárulhatnak a város szépítéséhez, tisztításához. A program kezdeményezői bíznak abban, hogy az elhivatott büntetés-végrehajtási munkával megszépülhetnek a város közterei, parkjai, a korábbi bűnelkövetők pedig lehetőséget kapnak arra, hogy bizonyíthassák, hasznos tagjaivá válhatnak a társadalomnak – tájékoztatták lapunkat az intézet vezetői.

A fogvatartottak immár rendszeresen részt vesznek a hulladékgyűjtésben, a parkgondozásban, az árvízveszély okozta problémák megoldásában, továbbá a manapság egyre gyakrabban a kisvárosunkra lecsapó viharok okozta károk elhárításában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

A terület rendezéséhez az intézet biztosítja a felügyeletet, a szükséges kerti szerszámokat, eszközöket.

Bízunk abban, hogy mindenki megelégedésére szolgál és elősegíti a szép nyári élményeket a Duna-parton, a főtéren, a Ligetben tapasztalható – fogvatartottak keze által helyreállított – tiszta, üde zöld terület – tették hozzá. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments