Szalárdi Attila lett a váci Juhász Gyula iskola új igazgatója

klik-logo-250Az eddigi igazgató, Kocsi Károly nyugdíjba vonult, a helyére hárman – az intézmény egyik pedagógusa, Hogál Gabriella, s a jelenlegi igazgató-helyettes, Wanderlik Tamás – pályáztak a Juhász Gyula Általános Iskolában.

Az önkormányzat – élve véleményezési jogával – mindhármukat alkalmasnak találta a vezetői posztra, a döntést a Klebelsberg Intézményfentartó Központ Váci Tankerületében hozták meg.

Ez alapján a Karolina Katolikus Általános Iskola korábbi igazgatója, Szalárdi Attila kapott kinevezést a következő időszakra.

Az ezt bizonyító dokumentumot azon az ünnepségen vehette át, amelyen Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár 336 állami fenntartású általános és középiskola igazgatójának, intézményvezetőjének adta át a megbízásáról szóló okiratot szombaton Budapesten.

Az államtitkár felidézte, hogy 2014/15-ös tanévre 538, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) által működtetett intézmény vezetőjének a megbízatása járt le. Közülük 80 intézményvezető, másosodik ciklusának megkezdése miatt, pályázati kiírás nélkül folytathatja a munkát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A KLIK végül 458 intézményvezetői pályázatot írt ki, amelyekre 551 pályázati anyag érkezett, végül 336-an kaptak megbízást – mondta Czunyiné Bertalan Judit. A KLIK tájékoztatása szerint a többi intézmény esetében vagy eredménytelenül zárult a pályázat, vagy nem volt jelentkező.

Ugyanakkor egyetlen intézményben sem kezdődik meg felelős vezető nélkül a tanév, mert 1-2 évre megbízottként, illetve helyettesítőként is ellátható a feladat – olvasható a KLIK által a rendezvényen kiadott sajtóanyagban. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments