KAMPÁNY: Mától lehet átvenni és aláírni az ajánlóíveket

választásA mai naptól lehet átvenni az október 12-iki választásokra az induláshoz szükséges nyomtatványokat, melyen aláírással lehet ajánlani a jelölteket. Az ajánlóíveket a Váci Helyi Választási Irodában lehet átvenni.

Érvényesen csak az a választópolgár ajánlhat jelöltet, aki a választókerületben lakóhellyel és választójoggal rendelkezik. Ajánlani csak a lakóhely szerinti választókerületben induló egyéni listás vagy egyéni választókerületi jelöltet, a lakóhely szerinti megyei közgyűlési listát, illetve polgármester-jelöltet lehet. Egy választópolgár több ajánlást is leadhat, viszont egy jelöltet csak egy ajánlással támogathat, a további ajánlásai érvénytelenek.

A választópolgár ajánlását az ajánlóíven teszi meg, melyet nevének, személyi azonosítójának, magyarországi lakcímének és anyja nevének feltüntetése mellett saját kezű aláírásával kell ellátnia. A választópolgár jelenlétében adatai más által is rávezethetők az ajánlóívre, azonban saját kezű aláírása ebben az esetben is elengedhetetlen feltétel. Egy ajánlóíven nyolc ajánlás gyűjthető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az európai pedagógusok több mint felét veszélyezteti a stressz, és ez minden negyedik tanár fizikai és mentális egészségére is hatással van

Az ajánlóívek leadási határideje szeptember 8., hétfő 16 óra. A leadott ajánlásokat a Helyi Választási Bizottság (HVB) vizsgálja meg és határoz a jelölés érvényességéről.

A polgármester-jelölt állításához Vácott 300 fő, az 1. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 31 fő, a 2. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 30 fő, a 3. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 27 fő, 4. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 26 fő, 5. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 26 fő, a 6. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 26 fő, a 7. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 29 fő, a 8. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 28 fő, a 9. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 30 fő, 10. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 30 fő ajánlása szükséges.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szombaton Deákvár 30 pontján lesz garázsvásár

Kompenzációs listát Vácott az a jelölő szervezet állíthat, amely az egyéni választókerületek több mint felében jelöltet állított. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments