KAMPÁNY: Vácott egy nem jelölt jelölt kilépett a Fideszből

Schmuczer_IstvanneIrásban is megerősítette kilépési szándékát a Fideszből Schmuczer Istvánné, aki jelenleg még önkormányzati képviselő és mindeddig a váci szervezet alelnöke volt. Pető Tibor alpolgármester, a Fidesz váci elnöke lapunknak azt mondta: a történet nem minden előzmény nélküli és úgy véli, bölcs döntés született.

– Augusztus18-án a váci Fidesz-csoport elnökét, Pető Tibort értesítettem, hogy lemondok alelnöki tisztségemről, tizenkét év után a Fidesz-tagságomat megszüntetem – írta Schmuczer Istvánné a több szerkesztőséghez is eljuttatott levelében.

Azóta már néhány média foglalkozott is a témával, amely városunkban nagy érdeklődést váltott ki.

– Az őszi önkormányzati választásokra a pártok felállították a polgármester- és képviselőjelöltjeiket. Június végén a váci Fidesz csoport is elvégezte munkáját, s a Fidesz–KDNP jelöltlistát egyhangúlag elfogadta. Személyemre vonatkozó kritika nem fogalmazódott meg, a 4. számú választókörzet képviselőjelöltjévé váltam. Augusztus 13-án egy egymondatos írásos tájékoztatást kaptam Harrach Péter választókerületi elnök úrtól, hogy a 4. számú választókörzetben végzett munkám, valamint a választási eredmény alapján levett a jelöltlistáról – olvasható a levélben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Schmuczer Istvánné szerint a váratlan döntés hátterében közvetlenül a levételről való döntést megelőző képviselőtestületi ülés történései állnak. Ő ugyanis a művelődési központ igazgatói pályázatáról döntő titkos szavazáson a frakciótól eltérően szavazott.  Szerinte politikai üggyé vált az igazgatóválasztás, Pető Tibor pedig a voksolás során történteket kiszavazásnak tekintette.

– Sajnos nem ez volt az első ilyen eset – mondta a Váci Napló érdeklődésére Pető Tibor. – Az elmúlt években ez többször is előfordult. Ráadásul az említett esetben az történt, hogy a frakcióülésen megállapodtunk, hogyan voksolunk, ott a képviselő asszony nem jelezte, hogy ő másképpen szeretne szavazni, így meglepetésként ért minket a testületi ülésen meghozott döntése.

A helyi Fidesz-elnök szerint Schmuczer Istvánné soha nem volt a párt hivatalos önkormányzati képviselőjelöltje, hiszen a váci szervezetben összeállított listát az országos választmány véglegesíti, erre pedig ebben az esetben akkor még nem került sor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

– Harrach Péter választókerületi elnök és az országos választmány döntését elfogadom és egyet is értek vele – tette hozzá Pető Tibor. – A történtek körül kibontakozó hajcihő bizonyítja, hogy bölcs döntés született. Én megértem a képviselő asszony sértettségét, de azt furcsállom, hogy attól függ valakinek a Fidesz-tagsága, hogy indul-e az önkormányzati választáson vagy sem.

Pető Tibor azt mondja: az ügyet a váci Fidesz-szervezet lezártnak tekinti, s nem kívánnak ezzel tovább foglalkozni, hiszen a beinduló kampány nagyon sok munkát ad majd az egész csapatnak. (Váci Napló)

szavazásra felszólító2

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments