Foci: magabiztos továbbjutás idegenben a Magyar Kupában

labdarúgásEgy kicsit tartottunk tőle, hogy meglepnek minket a hazaiak – a meglepetés tényleg bekövetkezett, de mi leptük meg őket jó játékunkkal. A Magyar Kupáért vívott meccsen: Nyírbátori FC – Vác FC 1-5 (1-2)

A váci csapat lendületesen kezdte a mérkőzést, és már a 8. percben megszerezte a vezetést Fábri Tamás jóvoltából. Az előny nem sokáig maradt nála, a nyírbátoriak egy szabadrúgást követően Szilágyi Krisztián góljával egyenlítettek a 16. percben. Ez sem törte meg a Vác lelkesedését, és erős támadássorozatot indított a hazaiak kapuja ellen. Végül a 36. percben Rusvay Gergely csapatkapitány 16 méterről lőtt góljával szerezte vissza a vezetést. A félidei eredmény tehát 1-2 volt.

A Vác FC honlapján olvasható beszámoló szerint a második játékrészben végképp a Vác dominált. A 73. percben Benkó Bence nagyszerű cselei után Zsolnai Richárdnak passzolta a labdát, aki óriási gólra váltotta a lehetőséget. Pár perccel később a hazaiak Zsolnai elleni szabálytalansága miatt a játékvezető büntetőt ítélt, amit Rusvay érvényesített, így az állás már 4-1-re alakult a váciak javára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

A vendég csapat a biztos előnytől függetlenül is a tőle megszokott dinamikával folytatta a játékot, ami a 82. percben hozta meg az eredményt: egy Greff-Rusvay akcióból Zsolnai talált újra a hálóba, így beállítva a végeredményt: 1-5.

„A legnagyobb pozitívum, hogy az történt, amit vártam. Labdabiztosságban, erőnlétben az ellenfél fölé nőttünk – tulajdonképpen ez volt a vizsgamunka. Kíváncsi voltam, hogy egy másik NB III-as csapatnál mennyivel vagyunk jobbak idegenben. Megnyugtató számomra, hogy így teljesítettünk. Még lesz előrelépés, frissebbek leszünk, de jó volt a csapat” – értékelte a meccset Csank János vezetőedző. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments