Építsük együtt a váci menhelyet – kéri a Zöld Menedék

kutyaA váci állatmenhely – ahova évente több száz kutya és cica érkezik – most nagy fába vágta a fejszéjét, szeretné kibővíteni a menhelyet és egy állatbarát központot létrehozni. Segítsünk, hogy egy álom megvalósuljon.

A váci menhelyet a Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány működteti. A menhely bővítéséről Sági Barbarát, az alapítvány elnökét és Jess Kingát, a titkárt kérdeztük. Megtudtuk, hogy a Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány 1993 óta végzi aktívan a feladatát, amely elsősorban a váci kutyamenhely működtetése.

Évente mintegy 600-700 kutyának és számtalan macskának találunk gazdát, így új esélyt kapnak a jó életre.

Hazánkban, évente a házi kedvencek szaporulata többszöröse, mint amennyi a felelőséggel gondolkodó befogadó gazdi. Óriási a teher az állatvédőkön, a probléma túlnövi a menhelyek férőhelyének számát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

– Naponta 220 kutyát gondozunk. Macskáinknál az átlagosan 80 a létszám, jelenleg 32 kölyökmacska vár új gazdára. Az állatok mindennapi ellátást és állatorvosi felügyeletet kapnak. Lehetőségeink szerint ivartalanításon esnek át. Fokozatosan bővítjük a férőhelyeket és javítjuk a gondozottak életkörülményeit. Néhány éve telket vásároltunk, amit szeretnénk idén ősszel bekeríteni és állatbarát központtá alakítani. Klubélet, találkozók, állatsimogató, kutyaiskola működne terveink szerint. A befogadott macskák már itt laknak.

Zöld Menedék kerítés2

Ehhez a beruházáshoz szükséges 975 kerítéselem (3430 Ft/darab) és 192 oszlop (4.500 Ft/darab), valamint ezek szállítása, a földmunka és az építés jelentős anyagi erőt kíván. A felajánlók segítőkészségét azzal szeretnék meghálálni, hogy megjelenítik a nevüket a területen és a honlapunkon. Kérik: utaláskor a megjegyzés rovatba írja be a kerítés szót.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

További információ az alapítvány honlapján olvasható. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments