Vácra érkezik a Generali 10.000 szűrés programja

Generali szűrőbusz-530Fontos érték az egészség, de mégsem teszünk érte eleget – derül ki egy közelmúltban készített felmérésből. A helyzet súlyosabb, mint gondolnánk: a lakosság jelentős része egyáltalán nem jár szűrővizsgálatokra.

Ezen változtathat a Generali a Biztonságért Alapítvány 10.000 szűrés programsorozata, melynek keretében olyan ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt a váciak, melyekre amúgy hosszú hónapokat kellene várniuk.

100forint3

A Generali Biztosító 18-75 éves korosztály körében készített, júliusi felmérése sokkoló képet fest a szűrővizsgálatok látogatottságáról: a megkérdezettek jelentős része úgy gondolja, hogy az egészség megőrzéséhez elég, ha egészségesen táplálkozunk és lemondunk káros szenvedélyeinkről. 57 százalék nem tartja fontosnak a szűréseket, és egyáltalán nem is vesz rajtuk részt, pedig azok életeket menthetnek. A megkérdezettek 10 százaléka semmit sem tesz az egészségéért.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A Generali a Biztonságért Alapítvány két éve folytat egészségügyi szűréseket az ország különböző pontjain. Az alapítvány idén 20 városban összesen 10 ezer szűrést tervez. Az érdeklődők ingyenes vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint-, testzsír-mérésen, szemészeti és bőrgyógyászati vizsgálaton és általános belgyógyászati konzultáción vehetnek részt.

A vizsgálatokon a sokszor halálozáshoz vezető népbetegségeket is szűrik, most a nyári időszakban kiemelt figyelmet fordítanak az anyajegyek vizsgálatára is.

Az ingyenes szűrővizsgálatokat július 20-án vasárnap délelőtt tíz órától este hat óráig a Széchényi utcában vehetik igénybe az érdeklődők. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments