Jön az új nemzetközi lottó, milliárdokat lehet nyerni

Lotto-EuroJackpot-530Folyamatosan tárgyal a Szerencsejáték Zrt egy nemzetközi játékhoz való csatlakozásról, ez a Eurojackpot lehet, amelynek elnöke már be is jelentette, hogy Magyarország a csehekkel és a szlovákokkal együtt októberben csatlakozhat a játékhoz – írja a Világgazdaság csütörtöki számában.

"Az EuroJackpot német üzemeltetője nemrég bejelentette, hogy 2014 októberétől három új országgal bővül a részt vevő országok köre, és Magyarország, a Cseh Köztársaság és Szlovákia csatlakozásával már 17 országban lehet majd szelvény vásárolni" – idézi a Világgazdaság a Forunaweb.hu honlapon olvasható információt.

A Szerencsejáték Zrt. a lapot arról tájékoztatta, hogy valóban zajlanak tárgyalások egy nemzetközi játékhoz való csatlakozásról, ennek kimenetele azonban számos tényező függvénye, így bővebb információt egyelőre nem tudnak adni.

Az Eurojackpot játékban 5 főszámot kell majd kiválasztani az 50-ből, valamint két plusz számot, amelyet 10 számból sorsolnak ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

A fortunaweb.hu írása szerint kontinensünkön két nagy országokon átívelő lottójáték létezik, az Euromillions és az Eurojackpot. Az EuroJackpot ugyan Amszterdamban született, ám a heti egyszeri sorsolások Helsinkiben zajlanak, péntek esténként. Élő tévéközvetítés nincs, azonban a sorsolás nyilvános, tehát ha valaki éppen Finnországban jár, nyugodtan betérhet, és megnézheti.

Az első telitalálatos szelvényre hét hetet kellett várni, az első jackpotot egy német játékos nyerte meg a 15, 21, 38, 39, 47 + 1, 5 számokkal 2012. május 11-én. 19,5 millió eurót, azaz 5,7 milliárd forintot tehetett zsebre.

Az eddigi legnagyobb EuroJackpot nyeremény is egy német játékosé lett – ő 2013. április 12-én 46 millió eurónak (13,8 milliárd forint) örülhetett. A jackpot egyébként 90 millió euróig halmozódhat, ha addig nem nyeri meg senki, a nyereményt az alsóbb nyerőosztályok között sorsolják ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Magyarországon 2013-ig jogszabályi akadályai voltak az ilyen közös lottókhoz való csatlakozásnak, azonban tavaly két törvénymódosítás is finomított a szerencsejáték törvényen az európai nagy közös lottók vonatkozásában. Először márciusban, majd decemberben változtatták a törvényt, így ettől kezdve már csak a szelvényárusítás gyakorlati nehézségeinek megoldása volt hátra. A Szerencsejáték Zrt. tavaly novemberben el is kezdte a technikai készülődést: közel 100 millió forint értékben kötött szerződést az SG Kft-vel, hogy a Scientific Games által szállított lottózós terminálokra implementálják az Eurojackpot játékot.

Kérdéses, hogy a külföldi lottószelvény euróban megadott árát hogyan fogja tudni kezelni a magyar lottózóban elhelyezett terminál, hiszen az árfolyam állandóan változik. Ezt Angliában úgy oldották meg, hogy ott eleve drágábban (két euró helyett két fontért) árulják a szelvényt, az árkülönbözetből pedig extra milliomosokat sorsolnak ki, időnként egész sokat. Elképzelhető, hogy nálunk is az lesz a megoldás, hogy az eddigi legmagasabb euró árfolyam fölé helyezik egy kicsivel az szelvény árát, úgy 650-700 forint körülire – írja a fortunaweb.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments