Vác: visszaállítják a régi buszmenetrendet

Volászbusz buszaVisszaállítják a Volánbusz régi menetrendjét, és megtiltják a behajtást a főtérre – többek között ezt jelentette be szerdán reggel nyolc órakor Fördős Attila polgármester. A döntés a buszmenetrenddel kapcsolatban még a testület bólintására vár.

Szerdán reggel sajtótájékoztatóval indult a nap a városházán. A vezetés több fontos témát taglalt, többek között a pengefallal kapcsolatos döntés és a városi programok is szóba kerültek.

100forint3

olvasd el3A polgármester bejelentette, hogy a sok panasz miatt augusztus 1-től ismét a régi buszmenetrend lép életbe. Elmondta: a testület spórolás céljából szerette volna megváltoztatni a közlekedési rendet, de sok panasz érkezett. Így most úgy döntöttek, hogy visszaáll a régi rend, de az olyan napközbeni járatokat, amelyek kihasználtsága kicsi, meg fogják szüntetni.

Visszavonják az összes behajtási engedélyt a főtérre, mivel egyre többen szegték meg az előírásokat és parkoltak ott. Így a jövőben szigorúan ellenőrzik az újra megkért engedélyek betartását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

Ezek szerint tilos a főtéren engedély nélkül áthajtani, az árurakodás csak bizonyos időpontokban lehetséges, illetve ideiglenes engedéllyel, de csak 20 percet tartózkodhat a gépkocsi a téren, valamint az ott lakók csak az ingatlanjaikon belül állhatnak meg, a téren nem.  A kiszabott pénzbírság 30 ezer forint lesz. A türelmi idő pedig maximum 10 nap.

A sajtótájékoztatón elhangzottakról részletes cikkünket a Váci Napló pénteki számában olvashatják. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments