Szombaton lesz az Alsóvárosi Egyházközség fesztiválja

Reménység pályaJúnius 7-én, szombaton 9-15 óra között a Váci Reménység pálya (Vác, Kosdi utca) ad otthont a már hagyományos Alsóvárosi Katolikus Egyházközségi Fesztiválnak.

A rendezvényre minden érdeklődőt – nem csak hívő és katolikus testvéreiket – szeretettel várnak a szervezők. A beszélgető negyedben Martina Pillingova történész tart interaktív előadást a szlovák-magyar kapcsolatokról.

Színpadon mutatkoznak be az óvodás hittancsoportok, az általános iskolás hittanosok rockopera részletekkel készülnek, és több alkalommal fellép a Váci Székesegyház Ifjúsági Zenekara is. Az egészen piciket ringató várja, a gyermekek szórakozásáról kézműves foglalkozás, hittanverseny, mesemondás és rajz programok gondoskodnak.

Már hagyományosan a kispályás labdarúgó versenyre is sor kerül, amelyen baráti társaságok, csoportok, hittanosok, ministránsok indulnak, a 7 fős csapatok legkésőbb 9 óráig a helyszínen nevezhetnek. Délután 2 órától mentős vetélkedőn frissíthetők fel az elsősegélynyújtó ismeretek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Ezen a napon kizárólag házi készítésű borok és pálinkák is vetélkednek, amelyeket jeligésen, név nélkül lehet a megmérettetésen indítani. A résztvevők aprósüteménnyel, ropogtatni valókkal járulhatnak hozzá a vendéglátás teljes sikeréhez.

Dr. Varga Lajos segédpüspök védnökségével a plébánia szervező gárdája és az egyházközség közösségei, tagjai nagy szeretettel hívják és várják a családokat, gyermekeket, szülőket, nagyszülőket!

További információkért az Alsóvárosi Plébániához (27/814-184) fordulhatnak. "Találkozzunk Pünkösd szombatján a Váci Reménység pályán!" – írják felhívásukban a szervezők. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments