Közösségi finanszírozással indul egy újság

internet16 ezer előfizetőt és majdnem egymillió eurót gyűjtött a Krautreporter.de. A szerkesztőség pénteki közleménye szerint a május 13-tól június 13-ig tartó kampány vége előtt alig négy órával elérték a célt, a 15 ezer egyéves előfizetést, és így elindulhat „az újság, amelyet az olvasók alapítottak”.

„Ti vagytok a crowd, mi vagyunk a riporterek, és együtt mi vagyunk a Krautreporter” – áll a portált bemutató szövegben. Az alapítók szerint azért van szükség a lapra, mert „az online újságírás tönkrement”, vagyis sok médium számára „a kattintásszám fontosabb a történetnél”, a komoly online kiadványokat is „ellepi a bulvár”, mindenütt ott az „idegesítő reklám”, és senki sem tudja áttekinteni a fejleményeket, „ha a világot már csak rövid hírekben mesélik el”olvasható az oldalon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

100forint3

A támogatóknak regisztrálniuk kell az oldalon, és a kampány idején a hitelkártyaadataikat kellett megadniuk. A szerkesztőség kötelezettséget vállalt arra, hogy az egy évre szóló 60 eurós előfizetési díjat csak akkor szedik be a megadott kártyaadatok alapján, ha sikerül elérni a 15 ezres előfizetői kört  számol be a hírről a vs.hu.

Péntek este 22 órakor, a crowdfunding kampány vége előtt 2 órával már 16 ezer 333-nál jártak. „Nem találunk szavakat… sikerült” – írta a 28 tagú szerkesztőség, amely a napokban el is kezdi a tartalomszolgáltatást. Ígéretük szerint naponta néhány – lehetőség szerint multimediális – anyaggal jelentkeznek majd. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments