Több új térfigyelő-kamera telepítésére pályázik Vác

Jelenleg senki nem ellenőrzi a térfigyelő kamerák képeit városunkban, azokat legfeljebb akkor nézik vissza, ha valamely bűncselekmény elkövetésekor a rendőröknek szükségük van információkra – tudtuk meg. Ezért is lenne szükség a már meglévő, viszont műszakilag elavult rendszer lecserélésére, amelyre a város nemrég pályázatot nyújtott be.

A térfigyelő kamerák kihelyezésének a közbiztonság szempontjából nagy hatása van – ezt mutatják a hazai tapasztalatok. Latorovszky Gábor alezredes, váci rendőrkapitány szerint is javult azoknak a közterületeknek a helyzete, ahol ilyen kamerák vannak.

olvasd el3A most benyújtott anyag 14 helyszínre 32 kamera felszerelését tartalmazza. Ezek általában a város legforgalmasabb csomópontjai.

Természetesen a megvalósítás csak akkor kezdődhet, ha a város sikeresen szerepel a pályázaton és megkapja a kért 16,6 millió forintot. Ha nem sikerül ily módon pénzt szereznünk, akkor marad a régi rendszer javítgatása. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

További részletek a kamerák tervezett kihelyezésének pontos listájával a Váci Napló május 16-i pénteki számában olvashatók!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments