Vasútállomás: vágányépítések, épületfelújítások

Sajtótájékoztató a vasútállomásonA kedvező téli időjárásnak köszönhetően a munkálatok ütemterv szerint haladnak a váci vasútállomás fejlesztésénél – erről tájékoztatott Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt kommunikációs igazgatója szerdán a helyszínen. Hozzátette: a Kosdi útnál szeptemberben, míg a Naszály úti aluljárónál jövő év tavaszától lehet számítani lezárásra.

– Eredeti szépségében állítjuk helyre a felvételi épületet, mely szerkezetkész állapotban van, jelenleg belsőépítészeti munkákat: burkolás, vakolás, nyílászáró-csere végez a KŐKAPU-2012 Konzorcium. A rekonstrukció keretében új szociális helyiséget építünk az utascsarnokba, ahol vizuális utastájékoztató rendszert is felszerelünk – mondta.

olvasd el3A vasúti pálya felújítása folyamatos, az állomás jobb ol­dalán, a Verőce irányába tartó, jobb oldali és a szokolyai vá­gányokat elbontották. Az állo­más kezdőpontjától három vá­gányt átépítettek 600 méter hosszan. Az új „D” peront, valamint több új vá­gányt, például az 5-6-7-et, a verőcei jobb és a Szokolya felé haladó sínpárt – várhatóan a nyár elején forgalomba helyezik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

További információk a munkálatokról lapunk pénteki lapszámában olvashatók. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments