VÁLASZTÁS: két kifogást nyújtottak be vasárnap Vácott

szavazás - rajzA vasárnapi voksolás alatt két panasz érkezett a dr. Oroszi Sándor vezette váci választókerületi választási bizottsághoz – derül ki a vac.hu honlapon nyilvánosságra hozott döntésekből.

Mindkét esetben a grémium elutasította a panaszt. A döntés ellen három napon belül fellebbezést lehet benyújtani úgy, hogy az legkésőbb 2014. április 9-én 16 óráig megérkezzen. A fenti határidő elmulasztása jogvesztő hatályú – hívják fel a figyelmet.

S. G. – az adatokat személyiségi jogi megfontolásból nem hozzák nyilvánosságra – kifogást nyújtott be a Ve. 144-145. §-ában meghatározott, a választási plakát elhelyezéséről, valamint a kampánytevékenység folytatásának helyszínéről szóló szabályok megsértése miatt.

A választási bizottság megállapította, hogy a kifogás nem tartalmazza a választási eljárásról szóló törvény (Ve.) 212. § (2) bekezdésében felsorolt tartalmi elemek közül a kifogást benyújtójának személyi azonosítóját. A Ve. 215. § szerint a kifogást érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítani, amennyiben nem tartalmazza a 212. § (2) bekezdésben foglaltakat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Panaszt nyújtott be K. Zs. is a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 208. § (1) bekezdése alapján a Ve. 143. §, valamint a Ve. 144. § (7) bekezdésében meghatározott, plakátok felülragasztása jogszabálysértő magatartás miatt.

A választási bizottság megállapította, hogy a tényállás nem bizonyított, nem állapítható meg az elkövető személye, a rendelkezésre álló adatok nem elegendőek. 2 elem szükséges: a cselekmény és az elkövető. A cselekmény bizonyítható, bár az ellentmondások feloldása szükséges, azonban a személyek megállapítása nélkül, vagyis az egyik tényállási elem hiányában nem lehet felelősséget megállapítani. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments