Öreg mozdonyok, autók a Vasúttörténeti Parkban

oldtimer_ceglogoÁprilis 11-től 13-ig látványossággal telnek meg a budapesti Vasúttörténeti Parkban a mozdony fűtőházak és a park teljes területe.

Az Oldtimerek Hétvégéjere valóságos vidámparkot varázsolnak a Vasúttörténeti Parkból! A két fűtőházban elegáns kiállítótermek lesznek berendezve, ahol gyönyörű oldtimer autók, oldtimer motorok és katonai járművek lesznek kiállítva. Az oldtimer járművekre jelmezbe öltözött hostessek és biztonsági őrök fognak vigyázni. A fűtőházak előterében veterán autók és traktorok lesznek elhelyezve, naponta változó összetételben.

A park 1-es „mozdonyforgatójánál oldtimer gőzmozdony kiállítás, a 2-es „mozdonyforgatónál oldtimer vasútikocsi kiállítás lesz látható, idegenvezetőkkel bemutatva. Nem csak nézni lehet majd, hanem fel is lehet rájuk mászni. Sőt! Egy igazi gőzmozdony vezetőfülkéjébe is be lehet szállni a bátrabbaknak a kormos arcú masiniszta mellé. Az oldtimer gőzmozdony 3 napig fog nosztalgiavonatoztatni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A rendezvény 100 ezer négyzetméternyi területén interaktív programok sokasága fog működni és rengeteg látványosság szórakoztatja majd a közönséget. A családosok számára ez a hétvége maga lesz a paradicsom! Öt szerelvénnyel fog működni a kerti vasút, robogni fognak a hajtányok és a sínautó, lovak fogják húzni az omnibuszt.

Ki lehet majd próbálni a mozdonyforgatót és fel lehet szállni az oldtimer buszokra is, ahol igazi kalauz lyukasztja a jegyeket. A gyerekek népi játszótéren játszhatnak majd és kipróbálhatják a vurstlit is, ahol egész nap tekeri majd a verklis a zenegépét. Megnézhetik a gyerekek a vasútmodell kiállítást a MAVOE teremben és ingyenes arcfestést kaphatnak, a rendezvény területén bolyongva kedvenc rajzfilmjeik mesefiguráival találkozhatnak.

A felnőttek is örülhetnek majd, hiszen ingyenes csokoládé-, pálinka-, sajt- és borkóstoltatáson vehetnek részt a rendezvény mindhárom napján.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A West csarnokban ingyenesen használhatják majd a gyerekek az autós szimulátorokat és a készségfejlesztő játékokat. A füves és sétányos területeken lesznek majd a vendéglátó egységek: grill ételek, saslik, pörkölt, üdítők, minőségi kávék, kürtős kalács, falusi lángos, vattacukor, népművészeti mézeskalács, kolbász, sajt, stb…. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments