Május 4-én megtaláljuk a közös hangot Vácon

Takács Tamás Dirty Blues BandA fesztiválszezon nyitányaként május 4-én a Váci Dunakanyar Színház és a Király Stúdió egy, a zenészek és zeneszeretők számára egyaránt érdekes eseménnyel rukkol elő.

Király Győző, a Király Stúdió Hangszerüzlet tulajdonosa ingyenes hangtechnikai kiállítást szervez a 2006 óta megrendezésre kerülő Hangfoglalás mintájára. Az egész napos rendezvény érdekes bemutatók után sztár fellépő, a Takács Tamás Dirty Blues Band koncertjével zárul.
 

– Miről szól a rendezvény?

– Egy hangtechnikai kiállítás, melyen a német LD Systems cég hangtechnikai termékei kerülnek bemutatásra széles választékban. Külföldön és a tengerentúlon nagyon közkedvelt ez a márka mind a profi zenészek, mind a komoly hangosítók, színházak és koncerttermek körében, itthon azonban még kevéssé ismert. Különlegessége, hogy az aktív és passzív hangfalak területén jelentős előrelépést hozott, mind hangzásban mind a teljesítmény tekintetében. Szeretnénk, hogy a kollégák megismerkedjenek egy olyan minőséggel és széles termék palettával, amit az LD Systems nyújt számukra – mondta Király Győző.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

– Milyen programok várják a résztvevőket?

– Hasonlóan a hangfoglaláshoz egész nap folyamatosan lesznek demonstrációk, és a látogatók is kipróbálhatják az eszközöket, ehhez biztosítunk hangszereket, gitárokat, basszusgitárokat, digitális zongorákat és szintetizátorokat. A Kőbányai Zenei Stúdió fiatal zenészei lesznek segítségünkre, akik az X-faktorból és a Barátok Közt-ből jól ismert Solti Ádámmal lépnek majd színpadra. Elfogadta meghívásunkat továbbá Csonka Sándor budapesti jazz-rock gitár művész is. Fellépnek ismert váci zenészek: Ferencsik Viktor, Chmelik Imre, Dorotovics Ádám is. A napot pedig egy fergeteges Takáts Tamás koncerttel zárjuk.

A Takáts Tamás Dirty Blues Bandet 1989-ben Takáts Tamás és Gál Gábor alapították. Koncertjeiken keresztmetszetet adnak a zenekar történetéből: a korai blues-szerzők dalaiból és a megjelent CD-iken lévő slágereiken át a ritkán hallható dalaikig akár „hangosan”, akár „unplugged” változatban is játsszák. A műfaj kedvelőinek kihagyhatatlan.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Május 4-én 10-19 óráig az ingyenes hangtechnikai kiállításra, majd a 20 órakor kezdődő igen kedvező árú koncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak a Váci Dunakanyar Színházba. (Fehérvári Fruzsina)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments