Keddtől módosult a váci vasútvonalon a menetrend

Folyik az átépítés a váci vasútállomásonA váci állomás felújítási munkálatainak újabb üteme miatt április 1-jétől április 30-ig ismét módosul a korábban bevezetett vágányzári közlekedés és a menetrend a Vácot érintő vasútvonalakon – áll a vasúttársaság közleményében.

A változás elsősorban a Budapest – Vác – Szob (70. sz.) és a Budapest – Vácrátót – Vác (71. sz.) vasútvonalakat érinti. Ezeken a vonalakon új menetrend lép érvénybe, emiatt egyes vonatok néhány perces eltéréssel közlekednek az eddig megszokotthoz képest.

A Budapest – Vácrátót – Vác, illetve a Vác – Balassagyarmat (75. sz.) vonalakon a vonatok továbbra is rövidített útvonalon közlekednek, a kimaradó szakaszokon vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni.

Közlekedési rend a Vácot érintő vasútvonalakon 2014. április 1-jétől április 30-ig:

70. Budapest – Vác – Szob vasútvonal

A zónázó vonatok kétóránként eltérő időpontban indulnak kiindulási állomásukról, és egy részük megáll Vác-Alsóvárosnál is, csatlakozást biztosítva a Veresegyházon át Budapest felől érkező, illetve a Veresegyházon át Budapest felé induló személyvonatokhoz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

A személy-, gyorsított személy és EuroCity vonatok változatlan forgalmi rend szerint közlekednek.

71. Budapest – Vácrátót – Vác vasútvonal

A vonatok kétféle viszonylaton közlekednek: Budapest-Nyugati – Vácrátót, illetve Budapest-Nyugati – Vác-Alsóváros.

A személyvonatok kétóránként eltérő időpontban indulnak kiindulási állomásukról.

A Vácrátótig közlekedő, illetve onnan induló személyvonatok helyett Vácrátót és Vác, Galcsek utca között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. (A pótlóbuszok egy része Kisvác és Vácrátót között közlekedik.)

A Vác-Alsóvárosig közlekedő, illetve onnan induló személyvonatokhoz a Vác-Alsóvárosnál is megálló zónázó vonatokkal biztosított a csatlakozás.

A csak munkanapokon közlekedő gyorsított személyvonatokhoz nincs csatlakozó pótlóbusz.

75. Vác – Diósjenő – Balassagyarmat vasútvonal

A vonatok továbbra is csak Kisvác megállóhelyig közlekednek, illetve onnan indulnak Balassagyarmat és Diósjenő felé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Kisvác és Vác, Galcsek utca között pótlóbuszok közlekednek.

Április 12-től 18-ig, valamint április 27-én és 28-án Drégelypalánk és Balassagyarmat állomások között is vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek és bérletek érvényesek, az együttes elhelyezést, illetve a kerékpárszállítást nem tudjuk biztosítani.

Az érintett vonalak részletes vágányzári menetrendje megtalálható az állomásokon és a megállóhelyeken, valamint a MÁV honlapjának vágányzári menetrendek oldalán. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments