Éjszakai engesztelő gyalogos zarándoklat indul Vácig

zarándoklatÁprilis 26-án és 27-én, az Irgalmasság vasárnapjára virradó éjszakán gyalogos zarándoklatot szervez váci úticéllal is hatodik alkalommal az E.N.D. Katolikus Házastársi Mozgalom, engesztelésül a házasságokért, a házasságon esett sebekért. 

Útvonal: Márianosztra –Kóspallag – Kismaros – Vác, illetve Debrecen – Józsa – Zelemér – Debrecen.  Idén az ország két távoli pontját köti össze lélekben egy fáradságos, átimádkozott éjszaka. Vácról és Debrecenből egyszerre indul a két zarándok csoport.

A testük, a szívük, a lelkük hosszú imádsága ez a fáradságos harminc kilométer. Engesztelnek mindazokért, akik szenvednek – akár magunkért, akár másokért. Engesztelnek elsősorban a meg nem értésből fakadó sebekért, a válásokért, a magányosokért, az özvegyekért – olvasható a felhívásban, amely a Magyar Kurír online oldalán jelent meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A zarándoklat célja: felajánlani valamit, ami nehéz. Végiggyalogolni 30 kilométert, és átimádkozni egy éjszakát a szereteten, ezen belül is a házasságokon esett sérülésekért.

A zarándoklatot Debrecenben Kostecki Andrej OP, Vácon Fejérdy Áron atya vezeti.

A váci találkozó szombaton 17 órakor a váci vasútállomáson lesz. Csatlakozni lehet a 19 órakor kezdődő szentmisén Márianosztrán, a Magyarok Nagyasszonya kegytemplomban lehet. Innen indul a gyalogos zarándoklat a turistaúton a Márianosztra – Kóspallag – Kismaros útvonalon (15 km sötét, sáros, göröngyös terepen). Hajnali 2 órakor Kismaroson a Ciszterci Nővérek Monostorában tartanak pihenőt és kínálnak agapét. Hajnali 3 órakor tovább indul a csoport Vác felé, innen már az aszfaltos bicikliúton további 15 km. Érkezés vasárnap kora reggel a váci (Barátok) ferences templomhoz. Ott záró hálaadás és agapé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Mindkét helyszínen az éjszaka során a szervezők folyamatos autós ügyeletet tartanak.

A részvételi szándékot kérik előzetesen jelezni, Vácon a lelkes.a.gergely@gmail.com email címre. Telefon: 20/522-9206. (Váci Napló – képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments